Ексклюзиви
пʼятниця, 03 липня 2020 16:46

Рада дозволила абітурієнтам із ОРДЛО не здавати ЗНО

Рада дозволила абітурієнтам із ОРДЛО не здавати ЗНО
Абітурієнтів з окупованих територій звільнили від здачі ЗНО. Фото: pixabay,com

Верховна Рада взяла за основу й ухвалила в цілому законопроєкт №3734, який дозволяє абітурієнтам із окупованих територій Донбасу вступати до вузів України в межах квот ЗНО. Раніше така норма діяла лише для абітурієнтів з анексованого Криму.

Як стало відомо з трансляції засідання парламенту, відповідне рішення підтримали 310 народних депутатів, проти висловився один, 13 утрималися, 44 не голосували.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Абітурієнти з окупованих територій конкуруватимуть між собою, а не з іншими — правозахисниця

Проти законопроєкту в основному висловилися представники "Європейської солідарності", які тимчасово заблокували трибуну. Народний депутат Михайло Забродський пояснив позицію фракції тим, що документ потребує доопрацювання.

Попри це, більшість депутатів зміни в законодавстві підтримало.

Законопроєкт про скасування ЗНО для абітурієнтів із окупованих частин Донбасу ініціював президент Володимир Зеленський. У ньому також говориться, що представники цієї категорії зможуть вступати до всіх вузів України, а не за окремими списками, як раніше.

Зараз ви читаєте новину «Рада дозволила абітурієнтам із ОРДЛО не здавати ЗНО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути