Ексклюзиви
понеділок, 17 жовтня 2016 00:29

Путін заявив, що санкціями питання Донбасу не вирішити

Путін заявив, що санкціями питання Донбасу не вирішити
News Front

За словами президента РФ Володимира Путіна, політика запровадження антиросійських санкцій не вирішить проблему Донбасу.

Про це Путін заявив на прес-конференції 16 жовтня, повідомляє "РИА Новости".

"Стосовно санкцій щодо Росії. До чого б не прив'язувалися - до подій на південному сході України, до іншого, можливо, навіть до Сирії - цілі тих, хто формулює цю політику і просуває її, не вирішать конкретну проблему. У цьому випадку - проблему південного сходу України", - заявив Путін.

Він зазначив, що санкції проти РФ через її дії на території України та в Сирії є лише "політикою стримування Росії та її розвитку".

"Мета цих санкцій не в тому, щоб що-небудь вирішити, а в тому, щоб стримати зміцнення Росії як повноцінного учасника міжнародної діяльності. Але і цієї мети не буде досягнуто такими засобами", - підсумував Путін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін пропонує допомогти переоснастити українську "оборонку"

"Якби не було України, придумали б інше. Сам факт того, що Росія стала повноцінним гравцем на міжнародній арені, демонструє внутрішньополітичну консолідацію, бажання працювати з усіма партнерами - мабуть, не дуже влаштовує. Тому що робота на міжнародній арені передбачає поступки, пошук компромісів. До компромісів, мабуть, немає охоти, а хочеться диктувати", - вважає Путін.

Нагадаємо, Велика Британія і США планують ввести нові економічні санкції проти Росії та Сирії через загострення ситуації навколо Алеппо.

Зараз ви читаєте новину «Путін заявив, що санкціями питання Донбасу не вирішити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

39

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути