субота, 01 жовтня 2022 10:21

Спецтема: Війна Росії проти України

Путін поспішив з анексією. У США пояснили, чому

Путін поспішив з анексією. У США пояснили, чому
30 вересня президент Російської Федерації Володимир Путін підписав з колаборантами "договори" про "приєднання до Російської Федерації ДНР, ЛНР, Запорізької та Херсонської області". Фото: facebook.com/MIDRussia

Президент Росії Володимир Путін не ухвалив навіть елементарні адміністративні рішення щодо кордонів та управління територій чотирьох областей України, які анексував.

Офіційні особи РФ не встановили чіткої політики чи умов належного керування на цих територіях. Про це повідомив американський Інститут вивчення війни (ISW).

Аналітики наголосили, що організувати управління цими чотирма анексованими областями було б бюрократично складним завданням для будь-якої держави. Усе тому, що російські війська систематично вбивали, заарештовували чи виганяли українських чиновників, які раніше керували регіональними адміністраціями, пояснив ISW.

Однак російські бюрократи боротимуться за створення органів управління в зоні бойових дій над населенням, що опирається, вважають аналітики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський сказав про "гучні прізвища" у санкційному списку

За прогнозами експертів, російські чиновники можуть повторно мобілізувати торішніх призовників, коли їхній термін закінчиться 1 жовтня.

Путін оголосив, що звичайний для Росії осінній призовний цикл розпочнеться 1 листопада із запізненням на місяць. Імовірно тому, що часткова мобілізація лягає важким тягарем на бюрократію російських військових комісаріатів, які зазвичай контролюють піврічний призовний цикл.

Ані указ Путіна, ані наступні офіційні заяви не роз'яснювали, чи українські цивільні особи призовного віку на нещодавно анексованих окупованих територіях України підлягатимуть заклику.

Путін запросив деяких російських блогерів і військових кореспондентів, які раніше критикували його міністерство оборони за відсутність прозорості стану справ армії РФ в Україні, бути присутнім на своїй промові про анексію в Москві.

30 вересня Володимир Путін зібрав у Кремлі колаборантів і заявив про "нові регіони РФ". Путін підписав "договори" про "приєднання до Російської Федерації ДНР, ЛНР, Запорізької і Херсонської області". Території цих регіонів України тимчасово окупованій армією РФ. "Приєднання" є анексією, яку не визнають цивілізовані країни.

У відповідь на анексію Сполучені Штати Америки оголосили про нові санкції проти РФ. У списку санкцій родичі міністра оборони РФ Сергія Шойгу, дружина і син заступника секретаря Ради безпеки РФ Дмитрія Медведєва, мера Москви Сергія Собяніна, голова Центробанку Ельвіра Набіулліна і її заступники, депутат РФ Валентина Терешкова.

Зараз ви читаєте новину «Путін поспішив з анексією. У США пояснили, чому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути