понеділок, 04 липня 2022 06:16

Спецтема: Війна Росії проти України

Путін не довіряє офіцерам: експерти ISW розповіли про захоплення Лисичанська

Путін не довіряє офіцерам: експерти ISW розповіли про захоплення Лисичанська
Участь двох таких високопоставлених офіцерів, залучених до однієї справи на невеликій ділянці фронту примітна. Фото: eastnews.ua

Президент Російської Федерації Володимир Путін не довіряє молодшим офіцерам.

Про це свідчить те, що два російські командири-високопосадовці несуть відповідальність за воєнні дії в районі Лисичанська на Луганщині, пише у звіті за 3 липня американський Інститут дослідження війни (ISW).

"За Лисичанськ і район на захід від нього відповідали командувач Центральним військовим округом генерал-полковник Олександр Лапін і командувач повітряно-космічними силами РФ генерал армії Сергій Суровікін, який також командує "південною" групою військ Росії в Україні", – ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Міноборони розповіли, як діятимуть у разі повного захоплення Луганщини

Участь двох таких високопоставлених офіцерів, залучених до однієї справи на невеликій ділянці фронту примітна і, ймовірно, вказує, що Путін надає захопленню Лисичанська й кордону Луганської області величезного значення. Це також свідчить про його недовіру до молодших офіцерів.

Після важких боїв за місто Лисичанськ у Луганській області Сили оборони України були змушені відійти із займаних позицій і рубежів 3 липня.

В умовах кратної переваги російських окупаційних військ в артилерії, авіації, реактивних системах залпового вогню, боєприпасах та особовому складі продовження оборони міста призвело б до фатальних наслідків. Задля збереження життя українських захисників ухвалили рішення про вихід.

Зараз ви читаєте новину «Путін не довіряє офіцерам: експерти ISW розповіли про захоплення Лисичанська». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути