неділя, 04 грудня 2022 11:15

Спецтема: Війна Росії проти України

Путін добивається переговорів з Києвом з двох причин – ISW

Путін добивається переговорів з Києвом з двох причин – ISW
Росія хоче переговорів, щоб зменшити тиск на кремль і підготувати новий наступ – ISW. Фото: facebook.com/MIDRussia

Режим російського диктатора Володимира Путіна прагне переговорів з Україною з двох причини.

Щоб мати оперативну паузу в бойових діях для послаблення політичного тиску на Кремль, що посилюється, і підготувати свої війська до нових наступальних операцій проти України. Про це повідомив американський Інститут вивчення війни (ISW).

"Що довше війна призводитиме до втрат росіян, а українські війська відвойовуватимуть позиції, то більше соціально-політична динаміка обертатиметься проти Кремля. Оперативна пауза під виглядом мирних переговорів могла б послабити політичний тиск на Кремль, який посилюється, і дозволити Росії відновити свої сили для нових наступальних операцій", – ідеться в аналізі.

Аналітики зауважили, що дані останнього опитування засвідчили, що 74% росіян усе ще підтримують дії своїх військ у війні проти України: 42% респондентів "рішуче підтримують" і 32% – "дещо підтримують". Водночас лише 41% опитаних виступають за продовження воєнних операцій, тоді як 53% заявили, що Росія має почати мирні переговори. Це дані останнього опитування незалежною російською соціологічною службою "Левада-центр".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Здивований Путін може звузити свою мету в Україні – розвідка США

"Результати опитувань "Левада-Центру", проведених з липня до листопада 2022 року, вказують на незначну, але постійну ерозію підтримання війни серед росіян", – ідеться у звіті ISW.

Результати опитування корелюються з даними внутрішнього дослідження, проведеного на замовлення Кремля в листопаді. Воно показало, що 55% росіян виступають за мирні переговори з Україною і лише 25% – за продовження війни.

Це вказує на те, що бойовий дух росіян і політичне підтримання війни знижуватимуться, якщо поточні тенденції на фронті збережуться, додали американські аналітики.

Останнім часом російська влада на різних рівнях активно заявляє нібито про готовність до переговорів з Києвом. У Кремлі навіть перейшли до відкритого шантажу. Там вимагають виконати "вимоги Москви" і нібито тоді терористичні ракетні атаки по мирних містах закінчаться.

В Офісі президента неодноразово пояснювали, що переговори з Росією невигідні як Україні, так і Європі, оскільки тимчасове перемир'я означатиме наступний етап війни через деякий час.

Наприкінці листопада у Кремлі вже відкинули можливість переговорів з Україною. В адміністрації російського диктатора вважають, що цьому нібито заважає "українська позиція".

На початку грудня міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров і взагалі заявив, що нібито Росія ніколи не просила Україну розпочати мирні переговори щодо закінчення повномасштабної війни. Дипломат назвав неприємними та смішними заяви щодо того, що РФ постійно просить про переговори з Україною з метою зібрати додаткові сили.

Зараз ви читаєте новину «Путін добивається переговорів з Києвом з двох причин – ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути