Ексклюзиви
вівторок, 16 січня 2018 17:11

"Проголошення Росії агресором, наступний крок - оголошення стану війни" - в Раді вносять правки до закону про "деокупацію"

"Проголошення Росії агресором, наступний крок - оголошення стану війни" - в Раді вносять правки до закону про "деокупацію"
Експерт прокоментував новий закон про "деокупацію" Донбасу. Фото: Військова панорама

Верховна Рада може проголосувати за закон "про особливості державної політики щодо забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей" вже в четвер 18 січня.

Про це заявив голова Верховної Ради України Андрій Парубій, передає "Інтерфакс-Україна".

"Ми розглядатимемо згідно із законодавством усі правки. Якщо не зможемо розглянути сьогодні, то ми їх продовжимо розглядати завтра, не встигнемо завтра - розглядатимемо в четвер. І в четвер виходимо на голосування. Але ми нікому не дозволимо зірвати розгляд цього законопроекту", - сказав він.

Нардепи розглядають цей законопроект і правки до нього. На 16:30 парламентарі розглянули вже понад 370 правок із 673.

Зі свого боку військовий експерт Юрій Касьянов на своїй сторінці в Facebook зазначив, на якій дії має піти український парламент.

"Якщо Верховна Рада нарешті офіційно назве Росію країною-агресором, то наступним кроком має стати негайне оголошення стану війни, мобілізація всіх ресурсів держави на боротьбу з агресією, повний розрив дипломатичних, економічних зв'язків і будь-яких комунікацій, окрім як через "Червоний хрест", - вважає військовий експерт Юрій Касьянов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: УКРОП не голосуватиме в другому читанні за законопроект щодо деокупації Донбасу – заява партії

За його словами, цього вимагає Конституція, історична логіка і здоровий глузд.

"Будь-яка словесна еквілібристика про якусь "деокупацію Донбасу" без всебічної протидії агресії позбавлена найменшого сенсу. Це звичайна брехня, що маскує прагнення президента збільшити свої повноваження напередодні чергової сутички за владу", - написав він.

Верховна Рада має намір розглянути в другому читанні 16 січня новий законопроект про реінтеграцію Донбасу, у якому прописано відновлення торгівлі з окупованими територіями. Про заявила віце-спікер парламенту, нардеп від "Самопомочі" Оксана Сироїд.

Зараз ви читаєте новину «"Проголошення Росії агресором, наступний крок - оголошення стану війни" - в Раді вносять правки до закону про "деокупацію"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути