Ексклюзиви
субота, 23 лютого 2019 17:30

"Прострілювали ноги, ламали кістки, кастрували": розповіли про звірства екс-ватажка бойовиків

"Прострілювали ноги, ламали кістки, кастрували": розповіли про звірства екс-ватажка бойовиків
Екс-ватажку бойовиків Ігорю Безлеру підготували повідомлення про підозру. Фото: 112.ua

Українська прокуратура підготувала повідомлення про підозру екс-ватажкові терористів "ДНР", громадянину Росії Ігорю Безлеру з позивним "Біс".

Бойовика звинувачують у військових злочинах, передбачених статтями щодо жорстоких вбивств і епізодів тортур заручників. Про це розповів генпрокурор України Юрій Луценко, передає "24 Канал".

Так за даними слідчих, в окупованій Горлівці Безлер влаштовував справжні катівні. Полонені ЗСУ, правоохоронці та цивільні піддавалися жорстоким тортурам, деякі були вбиті.

"Полонених тримали у непридатних для цього умовах, отримували обмежену кількість їжі, води, були позбавлені можливості нормально справляти фізіологічні потреби і отримувати медичну допомогу", – зазначив Луценко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Офіцер ЗСУ "привітав" із 23 лютого - показав момент знищення позиції бойовиків на Донбасі

Генпрокурор наголосив, що за наказом Безлера або за його безпосередньої участі бойовики влаштовували жахливі "допити", що більше були схожі на страшні тортури.

"Людям прострілювали ноги, ламали кістки молотками, катували струмом і розпеченим паяльником. Полонених душили, кастрували і знімали із них скальп", – розповів Луценко.

Свідки зазначили, підлеглі "Біса" щовечора шикували полонених і розстрілювали кожного п'ятого. Окупанти також змушували ходити заручників по замінованому полю, через що загинули десятки людей. Один зі свідків розповів, що бачив розстріл понад 30 полонених.

На Донбасі біля пункту пропуску "Оленівка" вибухнув цивільний автобус, який їхав на окуповану територію. За попередніми даними, одна людина загинула, ще двоє або троє постраждали.

Зараз ви читаєте новину «"Прострілювали ноги, ламали кістки, кастрували": розповіли про звірства екс-ватажка бойовиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути