пʼятниця, 15 травня 2020 11:02

Проросійські бойовики обстріляли безпілотник ОБСЄ

Проросійські бойовики обстріляли безпілотник ОБСЄ
Бойовики регулярно перешкоджають діяльності спостерігачів ОБСЄ на Донбасі. Фото: Facebook/OSCE SMM

Спостерігачі ОБСЄ на Донбасі повідомили про обстріл безпілотника місії.

Як сказано у звіті організації, вогонь зі стрілецької зброї відкрили неподалік непідконтрольної урядові Алмазної Луганської області.

СММ ОБСЄ зафіксувала зменшення кількості обстрілів у Донецькій області й водночас збільшення – на Луганщині, якщо порівнювати з попереднім звітним періодом.

Члени збройних формувань, як і раніше, забороняли патрулям місії доступ на блокпости уздовж офіційних дорожних коридорів у Донецькій і Луганській областях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Москва обурилася через позицію України по Донбасу

При цьому СММ ОБСЄ здійснювала моніторинг на ділянках розведення сил і засобів у районах Станиці Луганської, Золотого та Петрівського, сприяла встановленню локального режиму припинення вогню та здійснювала моніторинг його дотримання для уможливлення функціонування та ремонту життєво важливих об'єктів цивільної інфраструктури, зокрема водогонів і ліній електропередачі в непідконтрольних урядові районах Луганської області.

Міжнародна спільнота повинна притягнути Росію до відповідальності за дії, які порушують суверенітет та територіальну цілісність України, зокрема – за її дії на окупованому Донбасі та в Криму. Про це заявив посол США при ОБСЄ Джеймс Гілмор Третій у зверненні до Постійної ради організації.

Зараз ви читаєте новину «Проросійські бойовики обстріляли безпілотник ОБСЄ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути