неділя, 10 червня 2018 20:18

Прокуратура Франції вимагає закрити "представництво ДНР"

Прокуратура Франції вимагає закрити "представництво ДНР"
Прокурор вимагає заборонити "офіційне представництво ДНР". Фото: AFP

Прокурор міста Екс-ан-Прованс Ашиль Кіріакідес під час судового засідання вимагав закриття асоціації, яка називає себе "офіційним представництвом ДНР" у Франції.

У вересні 2017 року колишній депутат місцевої ради міста Марселя від правової партії "Національний фронт" Юбер Файяр оголосив про відкриття "офіційного представництва Донецької Республіки у Франції", повідомляє AFP.

"Ми маємо справу з напівдипломатичним представництвом у Франції, яке порушує державний і міжнародний порядок. Донецька Республіка не визнана жодною державою світу, а тим більше Францією", - заявив прокурор Кіріакідес.

Прокурор зазначив, що президент асоціації Юбер Файяр отримав від самопроголошеної "влади ДНР" документ, який визначає його повноваження як "офіційного представника". За його словами, цей документ "складений за зразком створення іноземних посольств" відповідно до міжнародного дипломатичного протоколу.

"Такі "дипломатичні представництва" можуть підірвати міжнародний авторитет Франції", - заявив прокурор.

У своєму зверненні прокурор вимагає розпуску асоціації, закриття орендованого ним приміщення і заборони збору її членів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Закарпатські футболісти перемогли на чемпіонаті невизнаних держав – ДНР та ЛНР не пройшли навіть відбір

Під час засідання суду адвокат асоціації Жози-Жан Боске заявив, що це лише звичайна асоціація, навіть якщо в її назву входять слова" офіційне представництво".

"Це тільки люди, які підтримують ДНР", - сказав він.

Після засідання "президент" асоціації Юбер Файар, який також називає себе "почесним представником ДНР у Франції", в коментарі журналістам зазначив: "Я ні консул, ні посол".

Суд прийме рішення у справі 7 вересня.

В мережі показали, на яку відстань передає сигнал пропагандиське радіо так званої ДНР. Відстань поміряв журналіст Євген Агарков.

Зараз ви читаєте новину «Прокуратура Франції вимагає закрити "представництво ДНР"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути