субота, 07 березня 2020 10:24

Пройшов Іловайськ і ДАП: назвали ім'я загиблого офіцера
3

Фото: facebook.com/93OMBr

Внаслідок підриву БМП на вибухівці біля Кримського Луганської області загинув командир взводу 93-й окремої механізованої бригади "Холодний Яр" Дмитро Фірсов із позивним "Фірс".

Про це повідомила бригада у Facebook. Це п'ята втрата ОМБР за ротацію.

5 січня загиблому виповнилося 40 років. У нього залишилася дружина Тамара і син Георгій.

Раніше сім'я жила у Донецьку. Від початку окупації Донбасу Фірсов пішов добровольцем у батальйоні "Донбас". Згодом перейшов у 93 бригаду. У графі "домашня адреса" він зазначав номер військової частини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пам'ятаємо: імена усіх воїнів, які загинули на Донбасі у лютому

"Все почалося, коли ми разом евакуйовували наших хлопців із "Іловайського котла" у складі батальйону "Донбас". Наприкінці жовтня ми потрапили у 93 бригаду. 11 січня 2015 року ми зайшли у Донецький аеропорт. "Фірс" був надзвичайно фартовий, я взагалі дивуюся, як він тоді вижив! Ще ми воювали на околицях Донецького аеропорту. Разом із ним брали висоту 93-17. Це так званий "Мурашник" - насип біля злітної смуги ДАПу. Її тримали сепари, а ми їх звідти вибили. І досі злітна смуга контролюється українськими військами з цієї висоти. Він був справжнім воїном. Пішов на фронт звичайним солдатом, але потім дослужився до офіцера", - згадує Дмитра брат по зброї із позивним "Грач".

"Фірс" воював на багатьох позиціях. Мав кілька поранень та контузію.

"Навіть не уявляю, чи можна взагалі замінити таку людину. Це був мотивований офіцер, патріот, що воював з перших років війни, навчений керувати людьми і технікою", - сказав про загиблого командир бригади полковник Дмитро Брижинський.

Ховатимуть Дмитра Фірсова у понеділок, 9 березня у Вінниці, де нині живе його сім'я. Церемонія прощання розпочнеться об 11:00 у Будинку офіцерів.

6 березня поблизу населеного пункту Кримське на Луганщині БМП української армії підірвалася на невстановленій вибухівці. Один військовослужбовець загинув, троє отримали мінно-вибухові травми.

Зараз ви читаєте новину «Пройшов Іловайськ і ДАП: назвали ім'я загиблого офіцера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути