понеділок, 29 березня 2021 07:14

Про вихід з режиму перемир'я не йдеться: коли повідомлять результати засідання ТКГ

Про вихід з режиму перемир'я  не йдеться: коли повідомлять результати засідання ТКГ
26 березня на Донбасі внаслідок оворожого обстрілу загинули четверо військовослужбовців. Ще двоє отримали поранення. Фото: facebook.com/pressjfo.news

Результати переговорів щодо врегулювання ситуації на Донбасі повинні бути до 30 березня.

Члени групи поки дотримуються принципу конфіденційності. Про це повідомив радник української делегації в Тристоронній контактній групі Олексій Арестович на каналі "Україна 24".

"Точно знаю, що консультації йдуть і зараз теж, і вони будуть йти завтра, а у вівторок і середу буде засідання ТКГ, воно завжди дводенне. Перший день - засідання підгруп, у середу - на загальному рівні. І ми повинні, по ідеї, вийти на щось до вівторка. На що - поки невідомо", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський консультується з "нормандською четвіркою" щодо загострення на Донбасі

Також він розповів, що поки про вихід з режиму перемир'я мова не йде.

"Зараз головним завданням є повернутися до повного і всеосяжного припинення вогню. У нас неладно, у нас є проблеми. Але режим припинення вогню - це домовленість, досягнута в Нормандському форматі. Щоб декларувати вихід з нього, повинен бути проведений повний спектр консультацій, і сторони повинні визнати, що він фактично не діє. Але зараз вектор протилежний - принаймні три сторони роблять все для того, щоб повернутися до повного і всеохоплюючого перемир'я ", - сказав Арестович.

26 березня на Донбасі внаслідок обстрілу з боку російських окупаційних сил поблизу Шумів загинули четверо військовослужбовців. Ще двоє отримали поранення. Українська делегація в Тристоронній контактній групі заявила про екстрену внутрішню нараду.

Зараз ви читаєте новину «Про вихід з режиму перемир'я не йдеться: коли повідомлять результати засідання ТКГ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути