Ексклюзиви
вівторок, 19 квітня 2022 06:54

Спецтема: Війна Росії проти України

"Припинення вогню в Україні зараз не на горизонті" - ООН

"Припинення вогню в Україні зараз не на горизонті" - ООН
Припинення вогню в Україні "не на горизонті". Фото: АР

Російські загарбники почали масштабний наступ на сході України, тож зараз немає жодних передумов, які б дозволяли розраховувати на припинення бойових дій у найближчому майбутньому.

У найближчі тижні розраховувати на зупинку бойових дій не доведеться, повідомив заступник генсека ООН із гуманітарних питань Мартін Гріффітс, передає 24 канал.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розпочався широкий наступ на Донбас - Гайдай

"Припинення вогню зараз не на горизонті, можливо, це відбудеться через кілька тижнів", - заявив Гріффітс.

Також він додав, що вирушить у Туреччину для зустрічі з Ердоганом, на якій вони обговорять можливі шляхи сприяння миротворчому процесу. Він повідомив, що Україна прийняла більшість пропозицій стосовно гуманітарних питань, а от Росія так і не надала жодної відповіді.

Російські війська починають наступ на сході України. Противник почав наступ на Сіверськодонецькому, Попаснянському, Курахівському й Запорізькому напрямках. Окупанти намагаються взяти під контроль території Донецької й Луганської областей. Очікується продовження спроб наступу на напрямках Ізюм - Слов'янськ та Ізюм - Барвінкове. На Донецькому й Таврійському напрямках загарбники намагаються захопити Лиман, Кремінну, Попасну та Рубіжне й повністю взяти під контроль Маріуполь.

Зараз ви читаєте новину «"Припинення вогню в Україні зараз не на горизонті" - ООН». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути