Ексклюзиви
понеділок, 17 жовтня 2022 07:34

Спецтема: Війна Росії проти України

Придатні всі: "мобілізація" РФ на Луганщині дійшла до комунальників

Придатні всі: "мобілізація" РФ на Луганщині дійшла до комунальників
У Станиці Луганській Луганської області, працівників комунальних служб примусово поставили на військовий облік за російським законодавством. Фото: pixabay.com

Російський ворог намагається утримати тимчасово захоплені території України, зосереджує зусилля на спробах стримування дій Сил оборони на півдні та Донбасі. Разом із тим противник намагається вести наступальні дії на Бахмутському та Авдіївському напрямках.

Ворог обстрілює позиції наших військ уздовж усієї лінії зіткнення, здійснює інженерне обладнання оборонних позицій та рубежів на окремих напрямках та веде повітряну розвідку, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України вранці 17 жовтня. Росіяни гатять по критичній інфраструктурі та помешканнях цивільного населення.

"Протягом минулої доби противник завдав два ракетні та 26 авіаційних ударів, здійснив понад 80 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Ударів противника зазнали райони більш як 20 населених пунктів. Зокрема, Білопілля на Сумщині, Слов'янськ, Павлівка та Новосілка Донецької області, Марганець Дніпропетровської області, Правдине та Білогірка Херсонської області. Ворог атакував Миколаїв 15 дронами-камікадзе, 11 із них наші захисники збили", – додали у зведенні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ підсмажили окупантів на Запоріжжі ‒ гарні новини з фронту від Генштабу

Окупанти намагаються поповнювати свої втрати в живій силі та масово мобілізують чоловіків на тимчасово окупованих територіях. У Станиці Луганській Луганської області, працівників комунальних служб примусово поставили на військовий облік за російським законодавством і провели так званий медогляд. За його результатами всі виявилися придатними до військової служби, звітує Генштаб.

Російські окупанти вже мобілізували тисячі жителів тимчасово захопленого Мелітополя до лав окупаційних військ. Мобілізація проводиться виключно в примусовому порядку. Росіяни створюють так звані "добровольчі батальйони", куди зганяють мелітопольців.

Зараз ви читаєте новину «Придатні всі: "мобілізація" РФ на Луганщині дійшла до комунальників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути