Ексклюзиви
середа, 28 березня 2018 12:13

"За таких умов можна домовитися" - миротворці допоможуть "дотиснути" Росію

"За таких умов можна домовитися" - миротворці допоможуть "дотиснути" Росію
Якщо навіть на Донбас не зайдуть миротворці НАТО, військовий конфлікт можуть допомогти вирішити "блакитні шоломи" країн-членів ЄС. Фото: Апостроф

Миротворці, які прибудуть на Донбас із країн Євросоюзу, зможуть вирішити військовий конфлікт на користь України.

Про це "Апострофу" розповів Пет Кокс, голова Європарламенту в 2002-2004 роках, керівник місії ЄП щодо реформування Верховної Ради України.

"Наскільки я можу судити, не маючи інсайдерської інформації з цього питання, якщо умовою Росії стане присутність миротворців з країн, які не є членами НАТО, то Фінляндія, Швеція, Австрія та Ірландія - не члени Північноатлантичного Альянсу, але члени Європейського Союзу. Навіть за такої умови можна домовитися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Дуже хочеться почути відповідь Росії" - Волкер зробив нову заяву

Але я вважаю, що критично важлива здатність закрити кордон між Україною і Росією таким чином, щоб її не можна було порушити, як підтвердження українського суверенітету", - сказав політик.

На Донбасі бойовики продовжують порушувати домовленості про перемир'я. На 18:00 27 березня на Донбасі зафіксували 13 ворожих обстрілів.

Зараз ви читаєте новину «"За таких умов можна домовитися" - миротворці допоможуть "дотиснути" Росію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути