Ексклюзиви
четвер, 13 квітня 2017 12:12

Президент нагородив захисників Авдіївки, Маріуполя та Світлодарської дуги

Президент нагородив захисників Авдіївки, Маріуполя та Світлодарської дуги
Всього нагородили 157 військових

Президент України Петро Порошенко під час поїздки на Луганщину нагородив військових.

Про це повідомили в штабі АТО.

Орден Богдана Хмельницького отримали сім бійців, орден "За мужність" - 14, медалі "За військову службу Україні" та "Захиснику Вітчизни" - троє.

Орден Богдана Хмельницького ІІІ ступеня отримав старшина Юрій Бублик. На Донбасі воює з 2014 року. У січні 2017-го брав участь у боях поблизу Авдіївки, коли противник намагався захопити українські позиції.

"Очолюваний ним підрозділ завдав ураження противнику. Закріпився на вогневих рубежах та змусив противника відступити", - розповіли в штабі.

Орден "За мужність" отримав старший солдат Андрій Вахлаєв-Висоцький. З 2016 року в зоні АТО. Торік у грудні, незважаючи на поранення, прикривав відхід групи та допомагав евакуювати побратимів з поля бою.

Орденом також нагороджений молодший сержант Іван Вихрищук. У січні 2017 року помітив наближення диверсійної групи бойовиків. Батальйон зміг відбити контрнаступальні дії противника та утримати займані позиції.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Нечуваний успіх" - у Литві розкуповують книгу про українських кіборгів

Орден "За мужність" ІІІ ступеня отримав молодший сержант Євген Гузачов. У січні цього року під час мінометного обстрілу отримали поранення троє бійців. Євген Гузачов під обстрілом сам проліз на спостережний пост до поранених бійців. Надав першу допомогу. По одному витяг у безпечне місце.

Усього нагородили 157 військових. 26 захисників посмертно і 66 поранених бійців.

Серед них 48 військових 54-ї бригади, які несуть службу в районі Світлодарської дуги. 26 бійців 36-ї бригади морської піхоти, які виконують завдання на маріупольському напрямку.

Порошенко під час візиту в зону АТО заявив, що військові на передовій отримають суттєву доплату.

Зараз ви читаєте новину «Президент нагородив захисників Авдіївки, Маріуполя та Світлодарської дуги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути