Ексклюзиви
понеділок, 20 серпня 2018 16:17

"Працювали за їжу, грошей не отримували" - на Донбасі зловили бойовиків

"Працювали за їжу, грошей не отримували" - на Донбасі зловили бойовиків
На Донбасі впіймали більш ніж 200 бойовиків. Фото: Фокус

На Донеччині за 8 місяців викрили 212 бойовиків та їхніх поплічників

Серед них 180 затримані, ще 32 бойовики перебувають у розшуку та притягуються до кримінальної відповідальності заочно в рамках проведення операції Об'єднаних сил, повідомляє ГУ НП у Донецькій області.

Більшість затриманих "несли службу" на незаконних пропускних пунктах і виконували різні підсобні роботи. При цьому, як правило, за продукти харчування та сигарети, грошей їм не платили.

"Екс-найманці ховалися від закону, сподіваючись, що через 4 роки доказів стосовно їхніх протиправних дій не залишиться. Неприємним сюрпризом для них стало те, що на кожного поліцейські вже зібрали досьє", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія може одним пострілом знищити дві країни: подробиці

Крім того, поліцейським вдається викрити й тих бойовиків, які переховуються на тимчасово окупованій території. За участь у незаконних збройних формуваннях бойовикам загрожує до 8 років позбавлення волі.

"Тим, хто підпав під вплив російської пропаганди, але не скоював тяжких злочинів, поліцейські радять здатися добровільно. У цьому випадку учасники НЗФ звільняються від кримінальної відповідальності. Наданим державою шансом вже скористалися близько 20 екс-бойовиків, які усвідомили свою помилку та почали нове життя", - зазначають у поліції.

Російські найманці-бойовики показали відео допиту старшого лейтенанта Збройних сил України Павла Котенка.

Зараз ви читаєте новину «"Працювали за їжу, грошей не отримували" - на Донбасі зловили бойовиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути