середа, 27 квітня 2022 07:38

Спецтема: Війна Росії проти України

Працювала на ФСБ: на Луганщині "спакували" шанувальницю "русского мира"

Працювала на ФСБ: на Луганщині "спакували" шанувальницю "русского мира"
Жінці загрожує до 15 років ув'язнення. Фото: СБУ

Поблизу Попасної на Луганщині оперативники затримали колаборантку.

Жінка збирала інформацію для Федеральної служби безпеки Росії. Про це повідомили в управлінні СБУ в Луганській і Донецькій областях у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Свіжий "вантаж 200": ЗСУ знищили лейтенантів і підполковників армії Росії

"Оперативники Служби безпеки з'ясували, що її донька, перебуваючи у Москві, потрапила в поле зору ФСБ РФ. Через неї та її родичів в Україні представники ворожої спецслужби намагалися отримати інформацію щодо дислокації підрозділів ЗСУ в Луганській області.

Через доньку жінка стала передавати російській спецслужбі відомості про адреси перебування в її населеному пункті українських військових, місця розташування їхніх вогневих позицій", - йдеться у повідомленні.

Жінка сама пропонувала ФСБ здійснити аеророзвідку з безпілотників за визначеними нею орієнтирами для подальшої передачі російським загарбникам, які воюють на території Луганської області

За зраду жінці загрожує до 15 років в'язниці.

Оперативники затримали трьох осіб, які можуть бути причетними до корегування ракетних обстрілів поблизу Жмеринки та Козятина. У підозрюваних виявлено предмети, які доводять, що вони дійсно можуть бути зрадниками. Зокрема, карти місцевості, старі телефони для зв'язку з кураторами. Колаборантам загрожує 15 років тюрми або довічне ув'язнення.

Зараз ви читаєте новину «Працювала на ФСБ: на Луганщині "спакували" шанувальницю "русского мира"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути