четвер, 13 вересня 2018 15:29

Повідомили тривожні новини про українських полонених

Повідомили тривожні новини про українських полонених
Бойовики не дали представникам ОБСЄ спілкуватися з тими українськими полоненими, яких катували. Фото:Twitter

Бойовики перешкодили місії ОБСЄ поспілкуватися з усіма українськими заручниками.

Із 17 осіб координаторові показали тільки половину, розповіла перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко "Інтерфакс-Україна".

"Із того списку, який ми дали пану Фрішу, він зустрівся менше ніж із половиною. Зустрівся із 10. Але серед них було декілька, яких ми не подавали. Дали зустрітися не з тими людьми, про яких у нас є серйозні підстави думати, що їх катують.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мішок і електричний струм: підприємець розповів про катування бойовиків

Якщо в Донецьку пану Фрішу надали можливість відвідати і тих військових, які давно перебувають на окупованих територіях, незаконно утримуються у в'язницях... То в Луганську ситуація зовсім інша - йому показали, як він правильно сказав, криміналітет, засуджених до 2014-го. Але наших військовослужбовців, яких 2 роки тримають в ізоляції, йому не показали", - сказала Геращенко.

50 ув'язнених на непідконтрольних територіях Донбасу просять помістити їх до українських тюрем. Про це повідомив координатор ОБСЄ Тоні Фріш.

Зараз ви читаєте новину «Повідомили тривожні новини про українських полонених». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути