четвер, 14 листопада 2019 12:32

Повернення Донбасу в Україну триватиме довго - експерт

Повернення Донбасу в Україну триватиме довго - експерт
Швидких рішень приєднання в стилі "швидко-швидко до весни" бути не може, вважає Віктор Андрусів

Швидко повернути окуповані території Донецької та Луганської областей не вийде. Це тривала історія. Необхідно враховувати ставлення місцевих мешканців до України в цілому.

Про це Gazeta.ua розповів виконавчий директор Українського інституту майбутнього Віктор Андрусів, коментуючи нещодавно проведене дослідження Українського інституту майбутнього і "Дзеркала тижня. Україна" за допомогою компанії "Нью Імі дж Маркетинг Груп" серед мешканців окупованих територій.

"Ключовий висновок дуже простий: повернення окупованих територій тривала історія. Швидких рішень приєднання в стилі "швидко-швидко до весни" бути не може. Треба враховувати ставлення до України на захопленій частині Донбасу і думати як це змінити", - сказав Андрусів.

В українській політиці ця інформація протверезить тих, хто будує стратегії досягненню миру. В цьому було завдання цієї інформації. На наше переконання, даним можна повністю довіряти.

Від опитування не може бути ніяких наслідків — ані позитивних, ані негативних. Може змінитися лише політика мирної реінтеграції. Ігнорувати ці дані не можна. Ніхто не брав до уваги настрої на окупованих територіях. Тепер доведеться ставити питання: що насправді думають всі ці люди?

"Сподіваємося, на міжнародній арені теж станеться протверезіння. Не намагатимуться швидко "втюхати" Україні Донбас, забути все та зняти санкції з Росії. Це лише посилить Україну на міжнародній арені", - резюмував директор інституту майбутнього.

Зараз ви читаєте новину «Повернення Донбасу в Україну триватиме довго - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути