субота, 01 грудня 2018 18:20

Порошенко назвав кількість постраждалих від дій Росії

Порошенко назвав кількість постраждалих від дій Росії
Через військовий напад на Донбасі вже загинули понад 11 тисяч українців. Фото: Укрінформ

За 4 роки з початку російської агресії в Україні загинули понад 11 тисяч осіб, 1,5 мільйони людей стали переселенцями, ще 2 млн — перебувають під загрозою репресій у Криму.

Президент Петро Порошенко заявив про це в інтерв'ю італійській щоденній газеті Corriere della Sera.

"У Криму перебуває два мільйони мешканців, яких тероризують репресіями, на Донбасі – понад 11 тисяч загиблих за 4 роки та 1,5 мільйона переміщених осіб. Треба розуміти, що на Україну насправді здійснюється військовий напад. Наша незалежність знаходиться під загрозою, а з нею і вся система європейської безпеки. Будуть нові атаки? Маємо продовжувати годувати звіра, який нападає на нас? І для всіх тих, хто все ще вагається, хочу повторити свій заклик відвідати Донбас. На відміну від росіян, нам, українцям, нема чого приховувати", - зазначив Порошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко хоче до виборів побачити зміни в Конституції

Порошенко підкреслив, що українці ніколи не хотіли посилення кризи.

"Зіткнення в Керченській протоці захотіли і запланували в Москві. Після вторгнення на Донбас та агресії в Криму, тепер вони хочуть забрати Азовське море, вигнати нас і прибрати собі інші наші території. Наївні ті, хто дозволяють ввести себе в оману кремлівською пропагандою", - наголосив він.

Президент України Петро Порошенко назвав брехнею слова Путіна про те, що конфлікт в Азовському морі є провокацією київської влади. Відповідну заяву Порошенко зробив під час поїздки до Чернігівської області.

Зараз ви читаєте новину «Порошенко назвав кількість постраждалих від дій Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути