неділя, 28 серпня 2022 09:56

Спецтема: Війна Росії проти України

Чи допоможе Росії збільшення армії – оцінка британської розвідки

Чи допоможе Росії збільшення армії – оцінка британської розвідки
У британській розвідці вважають, що збільшення чисельності армії навряд чи принесе суттєвий прогрес бойовій потужності Росії в Україні. Фото: lb.ua

Указ російського президента Володимира Путіна про збільшення чисельності армії навряд чи принесе суттєвий прогрес бойовій потужності Росії в Україні.

Це тому, що РФ втратила десятки тисяч військових. Нових контрактників набирають надто мало. А призовники за законом не зобов'язані служити за межами Росії, ідеться у зведенні британської розвідки на 28 серпня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ГУР пояснили, як швидко Путін зможе оголосити загальну мобілізацію

У міноборони Великої Британії зазначають, що поки невідомі джерела поповнення російської армії.

"Залишається незрозумілим, чи намагатиметься Росія заповнити цю збільшену чисельність завдяки найму більшої кількості контрактників-добровольців. Чи, можливо, завдяки збільшенню річних планових показників для призову", – ідеться в повідомленні.

25 серпня Путін підписав указ про збільшення штатної чисельності військовослужбовців збройних сил РФ до 2,04 млн осіб.

Міністерство оборони України висміяло цей указ російського диктатора. "Для виконання указу свого президента міноборони Росії тепер має закупити два мільйони мішків для трупів", – ідеться в дописі Міноборони у Twitter.

В українській розвідці стверджують, що мета російського диктатора Володимира Путіна – залучити більше своїх військових для війни проти України.

Окрім того, він хоче продемонструвати нібито "міць" російської армії.

Зараз ви читаєте новину «Чи допоможе Росії збільшення армії – оцінка британської розвідки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути