четвер, 28 грудня 2017 11:20

"Показували ікони з Сталіним" - звільнений боєць розповів, як говорив з бойовиками

"Показували ікони з Сталіним" - звільнений боєць розповів, як говорив з бойовиками
Звільнений боєць Олексій Кириченко вважає, що війна в Україні почалася через возвеличення тиранів Леніна й Сталіна

Війна на Донбасі й анексія Криму стали можливими тому, що в Україні досі продовжують вшановувати тиранів Йосипа Сталіна та Володимира Леніна.

Про це розповів Олексій Кириченко. Боєць брав участь у боях за Савур-Могилу в Донецькій області і був захоплений бойовиками в вересні 2014 року, повідомляє 24tv.ua.

"Мене на повному серйозі переконували, що Сталін - це свята людина, і показували православні ікони зі Сталіним. Для мене це незрозуміло. Ви знаєте, я бачу, я відчуваю серцем, що Україна ще недостатньо покаялася за гріх комунізму.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Там 30-ті роки" - звільнений Ігор Козловський розповів про полон у бойовиків

Я дуже багато спілкувався з сепаратистами. Я ніколи не приховував своїх поглядів. І я ніяк не міг зрозуміти, чому люди серйозно переконують мене, що... Вони не розуміють, що поганого зробив Ленін. Мені здається, якби люди це усвідомили - я не кажу про Росію, хоча б у нас такої біди, яка сталася на Донбасі і в Криму, її просто не було б", - сказав Кириченко.

28 грудня Україна розпочала переговори з представниками самопроголошених ДНР і ЛНР про наступний обмін полоненими. Про це повідомила представник президента у парламенті Ірина Луценко.

Зараз ви читаєте новину «"Показували ікони з Сталіним" - звільнений боєць розповів, як говорив з бойовиками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути