пʼятниця, 21 грудня 2018 13:29

Показали, як виглядає "мертва зона" окупованого Донецька
14

Опубліковано фото "мертвої" зони окупованого Донецька
Фото: https://www.dnews.dn.ua
Опубліковано фото "мертвої" зони окупованого Донецька
Опубліковано фото "мертвої" зони окупованого Донецька
Опубліковано фото "мертвої" зони окупованого Донецька
Опубліковано фото "мертвої" зони окупованого Донецька

Мешканка непідконтрольного українській владі Донецька показала, як у грудні виглядає Київський проспект, яким у довоєнний час містяни їздили до аеропорту.

Користувачка продемонструвала ділянку проспекту від перетину з вулицею Благовіщенською (зупинка "Прохідна") до Путилівського мосту і стели "Донецьк" на в'їзді до міста з боку Ясинуватської траси.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Донбасі ліквідували 19-річного російського найманця: фото

У цій частині Донецька мало що змінилося після обстрілів 2014-2015-х - також стоять пошкоджені будинки, віконні прорізи забиті фанерою або світяться дірками. Будівля поліклініки міськлікарні №18 не відновили, а проїзд до неї та стадіону "Моноліт" перекрили балками (до 2017-го тут стояв блокпост).

Ця частина міста вважається "мертвою". Тому, незважаючи на будній день, на трасі - поодинокі машини, на тротуарах - поодинокі перехожі. Громадський транспорт ходить, але з 2014-го - лише до Партизанського проспекту, на зупинках - або нікого, або самотні жителі.

З нового - на тлі розрухи і навіть після ліквідації "глави ДНР" Олександра Захарченка висять білборди з його цитатами, що "батьківщина у нас одна - Росія".

Також залишається зруйнованою частина Путилівського мосту, підірваного "ополченням ДНР" у січні 2015-го.

На об'їзній дорозі, що практично не використовується мирними жителями, все та ж розруха, при цьому "влада ДНР" витратила кошти на повне оновлення стели "Донецьк" - написавши найменування російською мовою та позначивши "республіканський" статус "міста-героя".

Везуть новорічні подарунки: Росія відправила черговий "гумконвой" на Донбас. Перед кордоном колона розділиться на 2.

Зараз ви читаєте новину «Показали, як виглядає "мертва зона" окупованого Донецька». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути