вівторок, 30 жовтня 2018 18:30

Показали тестування нового десантно-штурмового корабля
5

У Києві на Дніпрі тестували виготовлені на суднобудівному заводі "Кузня на Рибальському" десантно-штурмові катери проекту "Кентавр".

Судна закладені наприкінці 2016 року та перших катер був спущений на воду 14 вересня 2018 на підприємстві у Києві, пише Мілітарний портал.

Випробування десантно-штурмового катеру "Кентавр" на Дніпрі
Фото: facebook
Водомети виробництва Hamilton Jet на катері шифру “Кентавр-ЛК”
Внутрішня компоновка штурмових катерів “Кентавр”
Бойовий модуль на десантно-штурмовому катері
Радіолокаційна станція виробництва фірми Furuno

"Проектом передбачена їх максимальна швидкість — до 40 вузлів, що має досягатись двома водометами виробництва компанії Hamilton Jet з Нової Зеландії. Однією з проектних особливостей катера є великий десантний відсік для розміщення до 32 військовослужбовців зі спорядженням та озброєнням. Окрім того є місця для проживання екіпажу катерів", - йдеться у повідомленні.

У технічних характеристиках вказується, що найбільша довжина катера 24,3 м, ширина - 4,8 м. Судно має запас автономності 5 діб для екіпажу з 5 осіб.

"Варіант озброєння для ВМС ЗС України передбачає встановлення двох пускових установок 80-мм реактивної системи залпового вогню, двох бойових модулів з кулеметами калібром 12,7 мм та 40 мм гранатометом, систему для димових завіс", - повідомляється.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали навчання протидесантної оборони на Азовському морі

Крім того, на десантно-штурмових катерах встановлені твердотільна радіолокаційна станція DRS4D-NXT, яка має максимальний діапазон дальності у 36 морських миль та мінімальний діапазон дальності у 20 метрів. РЛС дозволяє супроводжувати одразу до 100 цілей. А також оснащений супутниковим терміналом Iridium Pilot, що дозволяє одночасно забезпечувати до трьох незалежних ліній зв'язку та постійне підключення до мережі передачі даних зі швидкістю до 134 кбіт/сек.

На виставці оборонної промисловості ADEX-2018 українці презентувалоипроект нового швидкохідного ракетного катеру "Веспа".

Зараз ви читаєте новину «Показали тестування нового десантно-штурмового корабля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути