пʼятниця, 28 червня 2019 15:54

Показали перше фото звільнених із полону українців

З'явились перші фото звільнених українських полонених, яких привезли до Мінська.

Чоловіків доправили з Ростова-на-Дону до столиці Білорусі, звідки вони поїдуть до Києва. Відповідне фото публікує "112 Україна".

Зокрема, серед звільнених з полону – Дмитро Великий, Яків Веремейчик, Едуард Міхеєв і Максим Горяїнов.

Автор: 112.ua
  Звільнені з полону  Дмитро Великий, Яків Веремейчик, Едуард Міхеєв і Максим Горяїнов. Уже сьогодні вони будуть в Києві
Звільнені з полону Дмитро Великий, Яків Веремейчик, Едуард Міхеєв і Максим Горяїнов. Уже сьогодні вони будуть в Києві

Варто зазначити, що Дмитро Великий перебуває в Україні в розшуку за дезертирство. За даними ЗМІ, він дезертирував з військової частини і виїхав на заробітки до Росії, де його затримали і передали на окупований Донбас.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський - Медведчуку: Чому піднімається питання полонених тільки під вибори?

Якова Веремейчика затримали разом із Юрієм Євтушком у сірій зоні зі зброєю за незрозумілих обставин. Повідомлялося, що вони самовільно залишили розташування своєї військової частини. Євтушок після затримання став героєм російських пропагандистських відео, у якому його водили окупованим Луганськом, показували всі місцеві "видатні місця", а сам він постійно вибачався за "обстріли цивільних".

Також передали Максима горяїнова, одного із восьми полонених українців у травні цього року, коли на окуповану територію заїхала ціла вантажівка з військовими ЗСУ. За даними дружини одного із військовополонених, саме Горяїнов був за кермом вантажівки і заїхав на територію, підконтрольну бойовикам.

У четвер, 27 червня, Віктор Медведчук без відома президента Володимира Зеленського провів переговори з представниками ОРДО Денисом Пушиліним і ОРЛО Леонідом Пасічником, в результаті яких вдалося досягти домовленості про звільнення 4 українців.

Зараз ви читаєте новину «Показали перше фото звільнених із полону українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути