Ексклюзиви
четвер, 08 грудня 2022 18:12

Спецтема: Війна Росії проти України

Показали актуальну карту війни від британської розвідки

На Донбасі ситуація на фронті залишається найскладнішою. Російські окупанти здійснюють спроби наступу на східному напрямку, але воїни Збройних сил України героїчно тримають оборону.

Ворог не припиняє атак поблизу Бахмута, Авдіївки та на північ від тимчасово захопленого РФ Донецька, свідчить свіжа мапа, опублікована у Twitter міністерства оборони Великої Британії 8 грудня.

Найнапруженішою ділянкою фронту залишається схід України, де росіяни зосередили свої основні сили, аби продовжити окупацію територій.

Автор: twitter.com/DefenceHQ
  Карта війни в Україні від британської розвідки
Карта війни в Україні від британської розвідки

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В ISW проаналізували ситуацію на фронті станом на 8 грудня: карти війни

На Луганщині ворог зосередив сили біля Рубіжного. Водночас на карті з'явилася нова спірна ділянка на півдні від Запоріжжя. Раніше вона знаходилася під повним контролем росіян. На інших напрямках змін наразі немає.

7 грудня українські війська продовжили завдавати ударів по російських позиціях і тилах у Херсонській області. ЗСУ обстріляли з ракет HIMARS Нову Каховку та Хопри (біля Голої Пристані) у Херсонській області.

Російські війська 7 грудня продовжували звичайні артилерійські та ракетні удари на захід від Гуляйполя, на західному березі річки Дніпро в Херсонській області, а також у Дніпропетровській та Миколаївській областях. Завдали ударів по містах Херсон, Очаків, Нікополь і Запоріжжя. Українська ППО збила там шість безпілотників.

Зараз ви читаєте новину «Показали актуальну карту війни від британської розвідки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути