Ексклюзиви
понеділок, 15 квітня 2019 18:33

Прикордонники затримали найманця окупантів

Прикордонники затримали найманця окупантів
Чоловік приєднався до бойовиків ДНР. Фото: ДПСУ

У Слов'янську Донецької області прикордонники та СБУ затримали найманця бойовиків ДНР.

Громадянин України перебував у незаконному збройному формуванні "Гром", яке дислокувалося в м. Харцизьк. Російські куратори створили його одним із перших на тимчасово окупованій території України, повідомляє ДПСУ.

До війни затриманий бойовик займався підприємницькою діяльністю. Заявив, що з початком військових дій його змусили приєднатися до НЗФ проросійські бойовики та ситуація в цілому, що склалась на окупованій території.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трьох окупантів поранили, чотирьох ліквідували: як минула доба на Донбасі

"Втім у подальшому це не заважало йому хизуватися приналежністю до злочинного угруповання, демонструючи у соцмережах фото зі зброєю в руках. Усвідомлюючи, що за такі дії на нього очікує кримінальна відповідальність, бойовик розчарувався у необачно обраній професії. Наразі він мріє про повернення до мирного життя на підконтрольній українській владі території", - повідомили прикордонники.

Чоловіку оголошено про підозру у скоєнні злочину. Матеріали досудового розслідування скеровано до суду.

Ще одну мобілізацію на Донбасі планує приховано провести російське окупаційне командування. Її проведуть під виглядом командно-штабного навчання із питань "територіальної оборони", повідомив речник Міністерства оборони України Максим Праута.

Зараз ви читаєте новину «Прикордонники затримали найманця окупантів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути