Ексклюзиви
субота, 28 жовтня 2023 10:24

Спецтема: Війна Росії проти України

"Погода на боці ЗСУ" - розказали про ситуацію під Авдіївкою

"Погода на боці ЗСУ" - розказали про ситуацію під Авдіївкою
Сили оборони успішно відбивають атаки російських сил поблизу Авдіївки. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Сили оборони на фронті на Донбасі успішно відбивають атаки російських окупантів поблизу Авдіївки.

Про це офіцер 59-ї Окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка Сергій Цехоцький заявив в ефірі одного з українських телеканалів.

"Міцно тримаємо позиції навколо Авдіївки, усі наступальні спроби противника відбиваються. Сили оборони знищують ворога. Наразі нам допомагає погода. Природа стала на наш бік, і технікою заїхати на поле бою практично неможливо", - підкреслив він.

Ситуація навколо авдіївських териконів перебуває під вогневим контролем ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аналітики ISW показали актуальні карти боїв

"За останню добу лише нашою бригадою знищено понад 30 окупантів. Виявлено фортифікаційні бліндажі, підбита техніка загарбників. Сил та засобів, щоб виконати завдання, яке перед ворогом поставило командування РФ, у росіян немає. Стрілецьких боїв на нашій ділянці фронту не зафіксовано", - додав Цехоцький.

Розпочалася 612-та доба широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України. Противник продовжує ігнорувати закони та звичаї ведення війни, використовуючи тактику терору, завдає ракетних та авіаційних ударів, здійснює обстріли з реактивних систем залпового вогню не тільки по військових, а й по цивільних об'єктах.

Протягом минулої доби на фронті відбулося 60 бойових зіткнень, повідомив уранці 28 жовтня Генеральний штаб Збройних сил України. На Волинському та Поліському напрямках оперативна обстановка залишається без суттєвих змін.

Зараз ви читаєте новину «"Погода на боці ЗСУ" - розказали про ситуацію під Авдіївкою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути