понеділок, 18 січня 2021 17:30

Під виглядом цивільних можуть бути агенти ФСБ - Пархоменко

16 січня окупаційні адміністрації ОРДЛО заявили, що готові віддати Віктору Медведчуку жінок, людей похилого віку та осіб з хворобами обличчя.

Президент Росії Володимир Путін намагається ввести свого кума Віктора Медведчука в український політичний процес. Хоче, щоб наша держава капітулювала і йшла йому на поступки.

Володимир Зеленський має покласти край цим намаганням, каже ГПУ Сергій Пархоменко, директор Центру зовнішньополітичних досліджень ОПАД ім. Олександра Никанорова.

Автор: Соцмережі
  Сергій Пархоменко - український громадський і політичний діяч, журналіст, засновник та головний редактор газети «Говорить Донбас, директор Центру зовнішньополітичних досліджень OPAD,  корлишній секретар депутатської групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв'язків з Латвійською Республікою, головний редактор україномовної газети "Говорить Донбас"
Сергій Пархоменко - український громадський і політичний діяч, журналіст, засновник та головний редактор газети «Говорить Донбас, директор Центру зовнішньополітичних досліджень OPAD, корлишній секретар депутатської групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв'язків з Латвійською Республікою, головний редактор україномовної газети "Говорить Донбас"

Що це таке за "одностороння ініціатива представників ОРДЛО"?

Це політика свідомого впихування, підняття рейтингу Медведчука. Росія хоче продемонструвати нам, що ми маємо робити так, як вони сказали. Вони всіляко схиляли нас до капітуляції та поразки. Але в них це не виходило намагалися просувати свою риторику через Дмитра Козака, Андрія Єрмака і тепер знов витягають Медведчука. Його намагаються інтегрувати в офіційні структури. За планами Путіна він має стати єдиним перемовником, єдиним, хто може досягнути миру та обміну. Його намагаються нав'язати нинішній владі, як єдину політичну постать, якій можуть віддати людей.

Хочуть, щоб вся спільнота, що хоче миру проголосувала за нього. Якщо Медведчука інтегрують в переговорний процес із ОРДЛО, це буде означати, що Україна капітулювала.

Автор: Рос змі
  "Росія хоче продемонструвати нам, що ми маємо робити так, як вони сказали, - Пархоменко
"Росія хоче продемонструвати нам, що ми маємо робити так, як вони сказали, - Пархоменко

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 2024 року Україна може втратити державність - Пархоменко

Хто взагалі приймає подібні рішення?

Такими функціями володіє Служба безпеки України, що затверджує списки на обмін. Офіс омбудсмена Людмили Денисової - це є офіційна установа, що займається питанням обміну полоненим, а також МЗС та тристороння контактна група.

ТГК не є офіційною структурою, але туди легше когось призначити, чи когось звільнити. Для призначення, чи звільнення політика з тристоронньої контактної групи не треба узгоджень з ВР, чи Кабінетом Міністрів. Достатньо лише розпорядження президента України, тобто Володимира Зеленського. Всунути туди Віктора Медведчука, кума Володимира Путіна, президента Росії, держави, яка окупувала Крим і Донбас, не є проблемою.

Це очевидна російська провокація, що несе політичні міркування для утвердження порядку денного. Ці кроки мають ознаки спецоперації з дестабілізації України. Намагаючись впихнути нам Медведчука РФ завдає чергового удару по нашій національній безпеці.

Яку загрозу можуть становити ті люди, яких хочуть повернути?

Я не знаю, що це за люди. Під виглядом полонених нам можуть підсунути або звичайних цивільних, а можуть і завербованих агентів. Як Надію Савченко, яку співробітники ФСБ взяла в оборот, а потім з великим хайпом відпустили в Україну. Ну а потім вона намагалась цей порядок денний реалізувати. Вона цей наказ провалила і сіла за ґрати.

Таких людей можуть підсунути нам.

Є списки СБУ, погоджені зі списками Людмили Денисовою. Віктор Медведчук не має права порушувати це питання.

Автор: Уніан
  Зеленський має заявити, що кум Путіна не має права влазити в перемовний процес
Зеленський має заявити, що кум Путіна не має права влазити в перемовний процес

Як має відповідати та взагалі чинити в такому випадку Україна?

На рівні ТГК вже було сказано, що він не має права брати участь в цьому процесі. Хотілося би ще почути позицію президента України. Володимир Зеленський має заявити, що питанням повернення та обміну займаються офіційні органи, до яких кум Путіна не має жодного відношення. Має сказати, що в нас міжнародний військовий конфлікт, а не громадянська війна. Питання переговорів щодо обмінів, режимів припинення вогню та будь-яких стосунків з державою агресором вирішують в рамках нашого законодавства. Зокрема закону про так звану реінтеграцію Донбасу від 2017 року.

Зеленський має чітко послатися на закон, заявити, що він голова держави та відповідає за зовнішньополітичну функцію і ніяких ідей Медведчука не підтримувати.

В нас є органи, що ведуть контакти з агресором, а в Медведчука таких повноважень нема.

В Україні не громадянський конфлікт, а війна. Росія здійснила акт зовнішньої агресії, порушила наш суверенітет, окупувавши Крим та частину Донецької та Луганської області.

ТГК реалізовує та розробляє деталі звільнення тих територій. Медведчук посягає на територіальну цілісність України своїми діями.

Як мають діяти українські спецслужби стосовно ініціативи Медведчука? Він влазить у процес без наданих на то відповідних повноважень.

З 2014 року Віктор Медведчук в санкційних списках США. Він небезпідставно вважається агентом російського впливу в Україні. Маємо відкривати справу, підняти минулі справи та розслідувати їх. Повинні довести його причетність до роботи на РФ.

Протягом минулої доби, 17 січня, в районі проведення операції Об'єднаних сил було зафіксовано 2 порушення режиму припинення вогню.

Неподалік Широкиного російсько-окупаційні війська двічі відкривали вогонь зі станкових протитанкових гранатометів

Зараз ви читаєте новину «Під виглядом цивільних можуть бути агенти ФСБ - Пархоменко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути