неділя, 19 червня 2016 13:31

Під Донецьком знову запрацювали курорти

Під Донецьком знову запрацювали курорти

В Донецьку з'явилися оголошення в яких місцевих жителів запрошують відпочити на куротах не виїжджаючи з окупованої території. Про це Gazeta.ua розповів місцевий житель Андрій Федоров.

"Найбільше баз відпочинку відкрили у селищі Сєдово. Номер зі зручностями коштує 200 гривень. Але власники попереджають, в разі обстрілу не відповідають ні за майно ні за крадіжки".

Курорт знаходиться за 60 кілометрів від Донецька. Раніше в літню пору туди кожні 10 хвилин їхала маршрутка. Тепер дістатися можна на спеціальних таксі, які мають гарну підвіску і запасні колеса. Таксисти за проїзд в один бік беруть 95 гривень. Але якщо в дорозі пошкоджується машина, то ремонт має оплатити пасажир.

"Бази відпочинку схожі на конюшні, - кажуть місцеві жителі. - Є такі, що половина будівлі постраждала під час обстрілу, а в іншій частині облаштували відпочинок. Ліжка і меблі знесли в одну кімнату. Постелі брудні, є ліжка з прострілами і господарі цим гордяться"

Частину баз відпочинку забрали бойовики в своє користування.

Цього року також активізувався так званий "військовий туризм". Туристи з Росії та Євросоюзу їдуть подивитися на розгромлені міста Донецької й Луганської областей.

"Їдуть по різних причинах — хтось хоче побачити що тут відбувається насправді, хтось заради цікавості чи екстриму. За останній місяць було багато поляків. З них кілька репортерів, навіть якийсь депутат приїздив. Він зустрічався з людьми, щось постійно записував. Ми ж тут не питаємо нічого, просто поселяємо, як треба організовуємо доставку в певне місце. Крім Донецька людей цікавлять Горлівка, Дебальцево і Вуглегірськ. Там найбільш розрушені будівлі, інфраструктури нема", - розповів колишній працівник туристичної агенції Донецька.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:На Донбасі загинули троє українських захисників

Зараз ви читаєте новину «Під Донецьком знову запрацювали курорти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути