Ексклюзиви
четвер, 13 липня 2023 16:29

Спецтема: Війна Росії проти України

Під Бахмутом є частковий успіх українського війська

Під Бахмутом є частковий успіх українського війська
Бійці закріплюються південніше Бахмута. Фото: eastnews.ua

На південному фланзі у районі Бахмуту Сили оборони України мають частковий успіх.

Вони закріплюються на рубежах, повідомив речник Східного угруповання військ ЗСУ полковник Сергій Череватий, передає Gazeta.ua.

"Загалом ініціатива належить Силам оборони. Продовжується щоденна бойова робота крок за кроком, максимально зберігаючи особовий склад. Ми рухаємося до того, щоб зайняти панівні висоти і витиснути противника з його рубежу", – сказав він.

Ворог чинить неймовірний спротив. 538 разів обстріляв українські позиції різними видами артилерії, здійснив два авіанальоти.

На напрямку за добу відбулося п'ять боєзіткнень. Ліквідували 71 окупанта, 141 поранено, один потрапив у полон. Підбили чотири танки, бойову машину десанту, дві РСЗВ "Град", три гармати, дві САУ "Гіацинт-С", два протитанкових ракетних комплекси, один ЗРК "Стріла-10", комплекс спостереження "Муром-М" та п'ять безпілотників.

У район Кліщіївки Донецької області справді перекинули "кадировців".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ контролюють усі висоти під Бахмутом: нові карти боїв

"Їхня поява була викликана не підсиленням, чи прагненням налякати українських військових, адже бої з ними показали чітко, що їхня справа – це жандармська і поліцейська, а як військові вони не являють собою ніяких цінностей", – вказав Череватий.

З втратами вони відступили.

"Я думаю, що якщо вони будуть пробувати знову втягнутися в бої з загартованими в боях, опаленими вогнем українськими бойовими бригадами, їх чекатиме та ж доля, що і "Вагнера", який був вщент розбитий", – підсумував він.

Російські загарбники минулої доби атакували Україну ударними безпілотниками типу Shahed. Загалом випустили 28 дронів-камікадзе. Про це вранці 12 липня повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

В результаті успішної бойової роботи українська протиповітряна оборона знищила 26 ударних БпЛА. Збили також п'ять розвідувальних безпілотників оперативно-тактичного рівня.

Зараз ви читаєте новину «Під Бахмутом є частковий успіх українського війська». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути