неділя, 01 травня 2022 07:03

Спецтема: Війна Росії проти України

Побитий снарядами й випалений: руїни Азовсталі показали з супутника
3

Супутникові знімки заводу в Маріуполі, зруйнованого військами РФ
Фото: twitter.com/trbrtc
Супутникові знімки заводу в Маріуполі, зруйнованого військами РФ
Супутникові знімки заводу в Маріуполі, зруйнованого військами РФ

Завод "Азовсталь", який утримують українські захисники в заблокованому російськими військами Маріуполі, абсолютно зруйнований після регулярних масових обстрілів окупантів.

Значні руйнування комплексу демонструють супутникові знімки американської компанії Maxar Technologies, пише журналіст New York Times Крістіан Тріберт у Twitter.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Азовсталі близько 60 дітей, наймолодшому з них 4 місяці - майор "Волина"

На оприлюднених кадрах видно, що приміщення і конструкції сталеливарного заводу перетворилися в результаті ворожих атак практично на руїни. На дахах зяють дірки – сліди влучань снарядів. Багато будівель і комплексів практично випалені після бомбардувань і артилерійських ударів.

"На першому зображенні показаний загальний вигляд заводу, на другому зображенні трохи більший план, а на третьому зображенні найближчий вид на частину ділянки", – написав журналіст.

Вчора, 30 квітня, розпочалася евакуація людей із заводу "Азовсталь" у Маріуполі. В місто на джипах приїхали представники Організації Об'єднаних Націй і Червоного Хреста. Тим часом командир полку "Азов" капітан Святослав Паламар ("Калина") повідомив, що вже вдалося врятувати 20 цивільних, яких мають вивезти до Запоріжжя.

Зараз ви читаєте новину «Побитий снарядами й випалений: руїни Азовсталі показали з супутника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути