четвер, 25 січня 2018 17:34

Плотницького арештували "за здачу Донбасу" - ЗМІ

  Плотницького заарештували "за здачу Донбасу". Фото: ru.tsn.ua
Плотницького заарештували "за здачу Донбасу". Фото: ru.tsn.ua

Колишнього ватажка самопроголошеної ЛНР Ігоря Плотницького арештували у Росії за нібито спробу "здачі Донбасу".

"Лідер терористів до останнього перебував у Луганську і навіть не робив спроби втекти. Він був упевнений, що ЛНР опиниться під контролем України, але покровителі його злили", - пише російське видання "Росбалт" із посиланням на співробітника донецького "МГБ".

За словами автора, 23 листопада минулого року Плотницький, керівник його адміністрації Ірина Тейцман, начальник охорони Євген Селіверстов і глава "Державної телевізійної і радіомовної компанії ЛНР Анастасія Шуркаєва були під конвоєм доставлені на КПП "Ізварине", де їх передали ФСБ РФ.

Зараз вони всі нібито утримуються під вартою на території Росії. Підстави - співпраця з СБУ і спроба здачі Донбасу Києву. Терористам ЛНР також приписують "розтрату державних коштів, перевищення влади і посадових повноважень".

"Вся ця гоп-компанія творила повне беззаконня, її терпіли до останнього, але прийшов час, коли остання крапля переважила", - пише автор.

Офіційного підтвердження інформації поки немає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ відправила перший у новому році "гумконвой" на Донбас

РФ створює на Донбасі окремий спецбатальйон з місцем дислокації в Донецьку, який складатиметься виключно з місцевих і буде підкорятися безпосередньо Головному розвідувальному управлінню (ГРУ).

Зараз ви читаєте новину «Плотницького арештували "за здачу Донбасу" - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути