четвер, 01 листопада 2018 18:33

Півсотні військових попалися на корупції від початку року

Півсотні військових попалися на корупції від початку року
Із початку року 50 представників Збройних сил України обвинувачуються у корупції. Фото - ukrinform.ua

Із початку року 50 представників Збройних сил України обвинувачуються у корупції.

У 2017 році таких осіб було 52, з них 18 покарані за одержання хабара, 16 - за зловживання владою. По 26-х є вирок суду: засуджено 20 та позбавлено волі трьох, на 15 осіб накладено штраф. Про це поінформував на брифінгу заступник начальника відділу з питань запобігання та виявлення корупції Міністерство оборони України Станіслав Коношук.

"У 2018 році до адміністративної відповідальності за скоєння корупційних правопорушень притягнуто 65 військовослужбовців та працівників ЗСУ, водночас у 2017-му таких порушників було 20", - повідомив Коношук.

Пояснив, що суттєве зростання кількості пов'язано з тим, що військовослужбовці невчасно подають декларації та не повідомляють про зміни у майновому стані.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Львівський керівник обліку військомату попався на хабарі

"З початку 2018 року проведено 115 службових розслідувань та антикорупційних перевірок за фактами порушення корупційного законодавства. Основними сферами діяльності, яка перевірялась, є: організація системи антикорупційної роботи, вивчення причин та умов, що сприяли вчиненню корупції, використання нерухомого майна, земель оборонного відомства, та майна лісгоспів", - зауважив посадовець.

Він додав, що системно перевіряється діяльність військових комісаріатів, адже саме на призовні періоди припадає основна маса хабарів у військкоматах. У Міністерстві оборони над впровадження антикорупційної програми на 2018-2020 рр. Зараз працює 26 підрозділів.

За неперешкоджання у переведенні до іншої військової частини офіцер ЗСУ отримав хабар 6 тис. грн. Його впіймав підрозділ військової контррозвідки зі складу Об'єднаних сил. Командира затримано. Отримувала хабар дружина командира. Їй передавались кошти за місцем проживання в місті Запоріжжя.

Зараз ви читаєте новину «Півсотні військових попалися на корупції від початку року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути