Ексклюзиви
вівторок, 12 вересня 2017 17:56

Підбитий біля Пісків танк евакуювали - його перетворять на пам'ятник
14

Остов танка Т-64, який стояв на в'їзді до села Піски, що під Донецьком евакуювали до Покровська.

В місті його перетворять на пам'ятник військовим АТО, заявила в ефірі Армія.FM начальниця прес–служби ОТУ "Донецьк" Анастасія Соколова.

Підбитий т-64 біля села Піски
Фото: 06239.com.ua
Підбитий т-64 біля села Піски
Підбитий т-64 біля села Піски
Підбитий т-64 біля села Піски
Підбитий т-64 біля села Піски

"Танк з-під Пісків зазнав трагедії, його було підбито 14 вересня 2014-го в районі селища Первомайське. Тоді загинули 8 військовослужбовців - Дніпро-1 та ЗСУ. Сьогодні його було евакуйовано до Покровська. З цього танка зроблять пам'ятник і танк стане частиною Меморіалу гідності. Організатори хочуть залишити його таким, який він є зараз. Його трохи почистять. Але особливих змін ніхто робити не буде. Ця пам'ятка залишиться такою, як нагадування про ті події, що сталися в зоні АТО", - розповіла Соколова.

Ініціатором створення Меморіалу є міська рада Покровська. Зараз вони проводять розробку ідеї ансамблю.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вандали розбили пам'ятник загиблим бійцям батальйону Кульчицького

Танк Т-64 був приписаний до 17-ї танкової бригади, а його екіпаж загинув.

"…Рота капітана Віталія Левковського була відряджена на підсилення в район донецького аеропорту. Чотири екіпажі мали зайти в ДАП. Під Нетайловим потрапили в засідку, і один танк не пройшов, а решта через Мар'їнку та Красногорівку зайшли у Піски з боку Оленівки", - описують той бій.

Підбитий танк став своєрідним пам'ятником для військових, які направлялись у село. Біля нього постійно зупинялись бійці, клали цигарки та квіти на броню.

Пам'ятник героям Небесної сотні та загиблим на російсько-українській війні відкрили в Червонограді, що на Львівщині. По центру стоїть пам'ятник "Борцям за волю України" де зобразили людину, яка розриває пута. Ліворуч від нього на гранітних плитах написали імена героїв Небесної сотні. Праворуч -11 прізвищ загиблих на війні жителів Червонограда, сусідньої Соснівки та селища Гірник.

Зараз ви читаєте новину «Підбитий біля Пісків танк евакуювали - його перетворять на пам'ятник». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути