пʼятниця, 04 червня 2021 01:02

Під час бойових дій на Донбасі загинули 240 дітей, більш як тисяча поранені

Під час бойових дій на Донбасі загинули 240 дітей, більш як тисяча поранені
Підрахували кількість загиблих дітей на Донбасі. Фото: Українська правда

У результаті бойових дій на Донбасі загинули 240 дітей.

"Відзначаючи Міжнародний день захисту дітей, я б хотів звернути вашу увагу на той факт, що з початку російської агресії 2014-го понад 240 українських дітей втратили життя, ще 56 пропали безвісти, а сотні отримали поранення", - сказав представник України Євген Цимбалюк на засіданні Постійної ради ОБСЄ, повідомляє "Укрінформ".

Навіть зараз цивільна інфраструктура на підконтрольній Україні території уздовж лінії фронту вразлива до атак Росії. Тільки минулого тижня спостерігачі ОБСЄ підтвердили пошкодження житлових районів в Мар'їнці, Гранітному і Північному в результаті обстрілу з боку бойовиків.

"Ми продовжуємо строго засуджувати атаки Росії на цивільне населення. Вони повинні бути зупинені. Замість цього Росії слід зосередитися на виконанні своєї частини положень Мінських домовленостей про безпеку", - заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойовики ОРЛО надумали запровадити смертну кару

За минулу добу, 2 червня, у районі проведення операції Об'єднаних сил не зафіксували жодного порушення режиму припинення вогню. Спокійно було і вранці 3 червня. Такого не було вже давно.

Зараз ви читаєте новину «Під час бойових дій на Донбасі загинули 240 дітей, більш як тисяча поранені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути