Ексклюзиви
середа, 19 лютого 2020 07:29

Першим потрапив під вогонь: розповіли про 22-річного військового, який загинув під час вчорашнього наступу бойовиків
3

У бою під населеним пунктом Оріхове в Донецькій області 18 лютого загинув  У 22-річний Максим Хітайлов, боєць 72-ї бригади
Фото: Instagram Максима Хітайлова
У бою під населеним пунктом Оріхове в Донецькій області 18 лютого загинув  У 22-річний Максим Хітайлов, боєць 72-ї бригади
У бою під населеним пунктом Оріхове в Донецькій області 18 лютого загинув  У 22-річний Максим Хітайлов, боєць 72-ї бригади

У бою під населеним пунктом Оріхове в Донецькій області 18 лютого загинув один із наймолодших бійців ЗСУ 22-річний Максим Хітайлов, боєць 72-ї бригади. Служив за контрактом із квітня 2019-го на посаді гранатометника.

Під час нападу проросійських військ був на спостережному пункті, розповів один із бійців.

"Він перебував на спостережному пункті разом з іншими бійцями, які були поранені. Бій відбувся під Оріхове. Проти наших бійців була використана артилерія. Максим першим потрапив під вогонь. Решта хлопців, які були з ним на позиції, поранені", – розповів боєць, передає OBOZREVATEL.

Тіло загиблого військового залишилося у бойовиків, повідомляють у Facebook-групі "Типовий Сєвєродонецьк".

Максим святкував 22-річчя 7 жовтня . Він родом із Полтавської області, де живуть його рідні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Згадався 2014 рік" - місцеві жителі розповіли про ранковий артобстріл із боку росіян

"Максим навчався в нашій школі до 9 класу, а потім пішов у технікум у Миргороді. Він добре вчився, перемагав у різних конкурсах. Так, у 2013 році він був переможцем конкурсу "Кришталева сова" Міністерства освіти. Він займався спортом. І про нього найкращі спогади", – каже Олександр П'ятницький, директор школи в селі Вирішальне Полтавської області.

У лютому 2017 року Максим закінчив Миргородський художньо-промисловий коледж Національного університету "Полтавська політехніка" за спеціальністю технолог. Після технікуму вступив на будівельний факультет Полтавського НТУ.

У загиблого залишилися мати Віта Григорівна та брат Віталій.

Зранку 18 лютого бойовики атакували позиції українських військ поблизу населених пунктів Новотошківське, Оріхове, Кримське, Хутір Вільний. За кілька годин бій закінчився. У ньому загинув один військовий, ще четверо дістали поранення. Позиції українських захисників не втрачені.

Зараз ви читаєте новину «Першим потрапив під вогонь: розповіли про 22-річного військового, який загинув під час вчорашнього наступу бойовиків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути