Ексклюзиви
вівторок, 19 січня 2021 12:50

Переселенці потребують тривалої реабілітації

Переселенці потребують тривалої реабілітації
Різка втрата комфорту привели до стресу та депресій. Фото: Соцмережі

У пришвидшенні інтеграції переселенців Україна мала звернути увагу на досвід держав, що постраждали від російської агресії.

Багато конфліктів можна було звести нанівець лише залучивши психологів, які пояснили б людям те, що сталося насправді, розповідає Gazeta.ua психолог, член Асоціації корекційних педагогів України Наталія Липка.

"Для людини, яка переїхала, приміром, з Києва до Львова ця життєва подія була запланована. У випадку з переселенцями є фактор вимушеності переїзду. Вони рятувалися", - каже психолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Правозахисниця розповіла, як роззомбувати дітей з окупованих територій

Вимушеність різкої зміни побуту та втрата комфортних умов призвели до стресу.

"Люди та діти, які були вимушені переїхати через лиха не розуміють, що нове — це не погане і не хороше, а просто нове і з цим треба жити",- розповідає Липка.

Повне інтерв'ю читайте тут: "Переселенцям ніхто нічого не винен - психолог".

Росія намагається постійно зняти з себе провину за розв'язання війни в Україні. І робить це, зокрема, через своїх агентів впливу.

Про це сказано в заяві Генерального штабу Збройних сил України. У повідомленні підкреслюються спроби Росії осквернити статус української армії через ЗМІ.

Зараз ви читаєте новину «Переселенці потребують тривалої реабілітації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути