пʼятниця, 05 червня 2020 17:12

Переговори в Мінську не дозволяють компромісів — посол Польщі в Україні

Переговори в Мінську не дозволяють компромісів  — посол Польщі в Україні
Польский дипломат оцінив Мінський формат. Фото: pixabay.com

Переговори в нормандському форматі, Мінські переговори — це "лінія, де немає компромісів".

Про це заявив посол Польщі в Україні Бартош Ціхоцький, пише "Інтерфакс-Україна".

"Для нас важлива справа — це суверенітет і територіальна цілісність України. Ми розуміємо, що ці переговори в нормандському форматі, переговори Тристоронньої контактної групи в Мінську — це лінія, де немає компромісів", — сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кулеба розповів, навіщо представник Путіна таємно їздив до Берліну

Ціхоцький підкреслив, що в Польщі дуже зацікавлені інтенсифікацією діалогу і підвищенням політичного рівня делегації в Мінську з ініціативи президента Зеленського.

"Ми розуміємо, що не все вдалося, але є нова динаміка, якої давно не було: були обміни полоненими, є зони розведення, є розмова про наступні зони розведення сил... є динаміка в нормандському форматі, з російської сторони змінився перемовник, і з української боку після виборів, звичайно, теж", — додав посол.

Дипломат зазначив, що Польща стежить за спробами організувати в жовтні місцеві вибори в Україні, в тому числі на окупованих територіях Луганської та Донецької областей, і для неї це також буде виклик і дуже важливий момент як для країни-члена ОБСЄ.

Захист нацгвардійця Віталія Марківа, якого засудили в Італії за надуманим звинуваченням до 24 років позбавлення волі, має вкрай добрі позиції для апеляційного засідання.

Зараз ви читаєте новину «Переговори в Мінську не дозволяють компромісів — посол Польщі в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути