пʼятниця, 06 березня 2020 02:29

Переговори про нове розведення військ на Донбасі продовжаться

Переговори про нове розведення військ на Донбасі продовжаться
Готуються три нові точки для розведення військ на Донбасі. Фото: Волинські новини

На засіданні Тристоронньої контактної групи у Мінську 11 березня обговорять три наступні точки розведення військ у зоні конфлікту на Донбасі.

"У нас є три додаткові точки, де ми хочемо проводити розведення, вони обговорюються. 11 березня має відбутися чергове засідання Тристоронньої контактної групи у Мінську, де ця дискусія буде продовжена", - заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в ефірі програми "Право на владу" на телеканалі "1+1".

Він додав, що ми "дуже чітко і планово" ідемо шляхом реалізації ініціатив президента Володимира Зеленського, спрямованих на встановлення миру в Україні.

"Найголовніше, що мир – це відновлення територіальної цілісності (України), ми завжди повинні про це пам'ятати. Але ми не маємо справу з легким партнером – будемо розмовляти, будемо шукати розв'язки, тому що наша мета зрештою – це саме наша держава", - зазначив глава МЗС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна пропонує новий принцип розведення військ

Готуються три нові точки для розведення військ на Донбасі. Йдеться про залізничний міст в районі Станиці Луганської, Новоселівку-2 та КПВВ "Гнутове". Коли саме відбудеться нове розведення військ зараз невідомо, це залежить від Мінських домовленостей.

Зараз ви читаєте новину «Переговори про нове розведення військ на Донбасі продовжаться». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути