середа, 07 березня 2018 13:05

Загін "Вагнер" формували для війни на Донбасі - командир російських найманців

Загін "Вагнер" формували для війни на Донбасі - командир російських найманців
Загін "Вагнер" сформували для війни з українськими військовими на Донбасі. З 2015 року почали перекидати найманців у Сирію. Фото: Цензор.НЕТ

Загін російських найманців, який став відомий у Сирії як "Вагнер", сформували у Росії на початку 2014 року для відправки на Донбас.

Про це "Радіо Свобода" на умовах анонімності розповів один із командирів найманців.

"Ідея сподобалася керівництву країни. Когось закрили, а комусь зробили таку пропозицію, від якої неможливо було відмовитися. Був серед першої партії і підполковник запасу Дмитро Уткін. Почав формувати свої бригади для війни в Україні.

У 2014 році товариш Стрєлков зайшов до Слов'янська, і купа людей захотіла Стрєлкову допомагати. Перетнути український кордон вони не могли, тому що на той час кордон існував, і вся організація відбувалася в Ростові-на-Дону. Орендували базу, взяли грамотних офіцерів спецслужб і Міноборони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Буде друга серія війни" - російський журналіст попередив про небезпеку

Перший загін пішов - "Луна", в червні 2014-го, другий - "Степ". Це були фактично ротно-тактичні групи чисельністю до 250 чоловік. ПВК тоді не було, але зарплату платили . Одним із загонів, що "зайшов" у Донбас, був загін Дмитра Уткіна, його скоро стали називати за позивним командира – "Вагнер", - розповів командир.

Додав, що у Сирії під час боїв знищили багато російських найманців і бойовиків, які 2015 року воювали на Донбасі. Зробили це навмисно, аби позбутися їх.

Зараз ви читаєте новину «Загін "Вагнер" формували для війни на Донбасі - командир російських найманців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути