понеділок, 18 лютого 2019 13:20

Помстилися за його смерть: українці прощатимуться з бійцем Сергієм Данілейченком
5

19 лютого поховають бійця ООС 28-річного Сергія Данілейченка
Фото: facebook / Memorybook.org.ua
19 лютого поховають бійця ООС 28-річного Сергія Данілейченка
19 лютого поховають бійця ООС 28-річного Сергія Данілейченка
19 лютого поховають бійця ООС 28-річного Сергія Данілейченка
19 лютого поховають бійця ООС 28-річного Сергія Данілейченка

19 лютого о 12:00 у селі Вербовці Катеринопільського району Черкаської області поховають бійця ООС 28-річного Сергія Данілейченка.

Він загинув 16 лютого поблизу Кримського Новоайдарського району на Луганщині внаслідок кульового поранення у голову, повідомляє viche.ck.ua.

"Близько 23:00 позиції 10-ої окремої гірсько-штурмової бригади були обстріляні противником з різних видів зброї. Сергій Данілейченко разом із товаришами вів вогонь, коли ворожа куля обірвала його життя. Військовослужбовці підрозділу помстилися ворогу", - зазначив представник прес-центру Олексій Жуган.

Друзі Данілейченка згадують його як хорошу людину та сміливого воїна.

"Помолімося за нашого побратима Сергія. Дуже багато хотілося б сказати, але не можу підібрати слова, тому що приголомшений такою звісткою. Одним словом, хороша людина, друг і герой. Спочивай із миром, герої не вмирають. Ти назавжди залишишся у наших серцях", - написав Тарас Бойчук у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Через обстріли бойовиків, один український воїн поранений

У шкільні роки Данілейченко став круглим сиротою, ним опікувалася бабуся та інші родичі. Має двох старших сестр та брата. Сергій навчався у Тальянківському державному аграрному технікумі, відслужив у армії. На війну пішов добровольцем, потім перейшов на контракт. Був старшим солдатом 108-го батальйону 10-ї гірсько-штурмової бригади.

Російські окупанти за минулу добу і з початку неділі 17 лютого вісім разів порушили режим припинення вогню на Донбасі. В результаті п'ять з них було знищено і четверо поранені. Двічі застосовувалася зброя, заборонена Мінською угодою. Один боєць ВСУ загинув, ще два поранені.

Зараз ви читаєте новину «Помстилися за його смерть: українці прощатимуться з бійцем Сергієм Данілейченком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути