вівторок, 20 лютого 2018 17:15

Від "крутого Джокера" до жебрака: ЗМІ оприлюднили історію російського терориста з ДНР
8

Фотографії терориста ДНР "Джокера", який жебрав в інтернеті, щоб повернутися в Росію
Фото: Обозреватель
Фотографії терориста ДНР "Джокера", який жебрав в інтернеті, щоб повернутися в Росію
Фотографії терориста ДНР "Джокера", який жебрав в інтернеті, щоб повернутися в Росію
Фотографії терориста ДНР "Джокера", який жебрав в інтернеті, щоб повернутися в Росію
Фотографії терориста ДНР "Джокера", який жебрав в інтернеті, щоб повернутися в Росію

Найманець проросійського терористичного формування ДНР Джокер оголосив, що покидає "республіку", яку він разом зі своїми "братами" намагався захистити від української армії.

Інформацію про терориста зібрав сайт "Обозреватель".

Бойовик Іван Голованов "Джокер" народився в місті Астрахань Російської Федерації, однак пізніше переїхав в село Малинівка Володарського району Донецької області.

"2014 року він був одним з активних учасників самооборони прихильників ДНР під стінами Маріупольської міської ради, потім при штурмі Донецької ОДА. У грудні того ж року отримує військовий квиток ДНР. Перебував на посаді заступника начальника штабу ДНР по стройовій частині. У графі про посаду зазначено "стрілок", - йдеться у повідомленні.

У російській соцмережі Голованов створив альбом "Моє життя з 2014 року" де викладав фото зі зброєю в руках і на тлі різної техніки.

Зазначається, що у серпні 2015 року міліція Маріуполя подала в розшук Голованова за підозрою в участі в незаконному збройному формуванні.

"Цього ж року бойовик розміщує відео на YouTube-каналі "Шторм Маріуполь", де був знятий автопарк розбитої військової техніки в місті Сніжне. Саме на це відео Голованова потрапив тягач Volvo FH-13 з характерною синьою смугою, який раніше фіксувався і на відео транспортування ЗРК "Бук-М1", який в липні 2014 року збив Boeing 777 рейсу MH17", - повідомляється.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, для чого бойовики з Донбасу їздили у "відрядження" в Росію

Крім того, терорист записав у лютому 2018 року два відеозвернення, в якому просить своїх друзів і знайомих допомогти йому фінансово, щоб потрапити в Росію і "почати нове життя".

"Бойовик вказує, що воював на Донбасі з 2014 по 2016 рік. Зараз працює, але скаржиться, що зарплати вистачає тільки на комуналку. Мабуть, станом на 16 лютого Голованову вдалося зібрати кошти, оскільки на своїй сторінці в соцмережі він анонсував свій від'їзд до Ростова на наступний день. Як можна дізнатися з тієї ж сторінки бойовика, 19 лютого він знаходився в Волгограді", - зазначається у повідомленні.

Росіянин з банди ДНР збирає гроші в інтернеті, щоб повернутися в Астрахань. Він воює проти України з 2014 року, отримує за це 5 тис. рублів (2,5 тис. грн), але каже, що ці гроші йдуть на оплату комуналки.

Зараз ви читаєте новину «Від "крутого Джокера" до жебрака: ЗМІ оприлюднили історію російського терориста з ДНР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути