Ексклюзиви
понеділок, 15 січня 2018 13:43

"Особливого шанування я не побачила" - російську "туристку" здивувало кладовище бойовиків ЛНР
4

Пам'ятник на місці вбивства Мозгового за 2,5 року вже частково зруйнувався.
Фото: deniskazansky
Росіянку здивувало, що про Мозгового забувають та не роблять «особливого шанування».
"На кладовищі його могила більш ніж скромна (самі можете порівняти хоча б могили Моторолла з Гіві і Мозгового)", - туристка.
"Пам'ятник, на який збирали всім миром, стоїть на якомусь газоні біля дороги з круговим рухом. У мережі є всякі фотки цього пам'ятника, але насправді виглядає це ось так", - розповіла туристка.

Росіянка, яка з'їздила в Алчевськ, описала свої враження від поховань бойовиків терористичної організації ЛНР.

"Туристка" їздила до родини прес-секретарки Мозгового Анни Самелюк, що загинула разом з ним, повідомляє український журналіст Денис Казанський у своєму блозі.

"Про Мозгового і ставлення до нього в Алчевську. Виявляється, пам'ять місцевого лідера бойовиків особливо не вшанована. Пам'ятник на місці вбивства Мозгового за 2,5 року вже частково зруйнувався. Квітів на могилу не носять. Одним словом - "хохли"", - написала російська "туристка".

За її словами, років через п'ять про Мозгового забудуть взагалі, як забули про братків з 90-х.

"Відразу з Луганська відвезли мене на місце вбивства. Хрест впав. Пам'ятник коштував 51 тисячу, поставили за народні гроші. Від "Призрака" виділено 10 тисяч, решта все дали люди. А підрядники зробили його ненадійно. Дід (тато Ані Самелюк, який клопотав про облаштування пам'ятника на місці вбивства) спочатку подумав про вандалізм. Виявилося, що хрест був встановлений на двосантиметрові штирі, при установці плита злегка тріснула і туди збиралася вода, потім підморозило і плита відкололася. Хрест впав", - розповіла вона.

Росіянку здивувало, що про Мозгового забувають та не віддають "особливої шани".

"На кладовищі його могила більш ніж скромна (самі можете порівняти хоча б могили Моторолла з Гіві та Мозгового). При всьому при тому, що на цьому ж кладовищі, де лежить Мозговий, поруч могили в кілька разів грандіозніші", - відзначила вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Багатьом "за 40": на Донбас прибула численна партія російських "вояк"

Крім того, за словами "туристки", на кладовищі виділено невелику ділянку під військове кладовище для "Призрака".

"І там немає ніяких табличок, що це за хрести, хто там лежить. Немає ні звань, ні позивних, ні опису подій ... в загальному ... хто не знає, той і не дізнається ... Троянди на фото, це я поклала, потім ще від себе дві білі додала. Ніяких тобі оберемків квітів або там вінків", - розповіла "туристка".

Вона відзначила, що могил багато. Найсвіжіші датовані за грудень 2017 року.

Бойовики, яких обміняли на українських військових, не мають засобів для виживання й просять у людей елементарні речі.

Зараз ви читаєте новину «"Особливого шанування я не побачила" - російську "туристку" здивувало кладовище бойовиків ЛНР». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути