вівторок, 24 квітня 2018 12:06

"Оплот" і "Корсари": Полторак розповів, з чим воює ЗСУ

"Оплот" і "Корсари": Полторак розповів, з чим воює ЗСУ
Озброєння ЗСУ - Полторак розповів, чим оснащені бійці на передовій. Фото: Depo.ua

Про новітнє озброєння, яке надходить на передову для бійців Збройних сил України розповів міністр оборони України Степан Полторак.

За чотири роки військовим вдалося доопрацювати помилки та недоліки, які були раніше у БТРах, розповів міністр в інтерв'ю BBC News Україна.

"Щодо танка "Оплот", то ми у цьому році плануємо замовити першу партію. Все впирається у можливості ВПК. Виробництво танка "Оплот" частково залежало від російської комплектації. Сьогодні підприємство Укроборонпрому знайшло можливості замінити деякі елементи комплектації. Я дуже сподіваюся, що до кінця цього року ми їх отримаємо", - розповів Полторак.

За його словами, Україна готова до спільної роботи з Таїландом. Із 2012 року Харківський завод ім. Малишева виконував контракт України з Таїландом на постачаня 49 танків "Оплот".

"У цьому році ми значно підвищили обсяг закупки наших протитанкових засобів: "Стугни" і "Корсара". Також в цьому році буде можливість створити нові протитанкові резерви майже у всіх бригадах і поставити на озброєння наші сучасні протитанкові засоби. Плануємо закупити понад 200 одиниць", - розповів міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американські Javelin: військовий розповів, як використають зброю на Донбасі

Крім того, військовий відзначив, що у чотири рази збільшується кількість закупки протитанкових апаратів, у п'ять разів - станцій радіоелектронної боротьби, у десять разів - антиснайперських комплексів. Значно збільшилась кількість закупки безпілотних літальних апаратів.

Антитерористична операція завершиться у наступний понеділок, 30 квітня. Про це заявив міністр оборони Степан Полторак.

Зараз ви читаєте новину «"Оплот" і "Корсари": Полторак розповів, з чим воює ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути