понеділок, 13 квітня 2020 14:15

Омбудсменка розповіла, коли звільнять полонених у форматі "всіх на всіх"

Омбудсменка розповіла, коли звільнять полонених у форматі "всіх на всіх"
Обмін полоненими відбудеться цього тижня. Фото: РБК

Наступний етап обміну утримуваними особами за принципом "всіх на всіх" може пройти ще до Великодня.

Усі, хто повернуться, пройдуть обов'язкову двотижневу обсервацію, про це сказала Уповноважена ВР із прав людини Людмила Денісова в коментарі телеканалу "Україна24".

"Люди, яких звільнять і повернуть, будуть на обсервації за тим порядком, який затверджений Міністерством охорони здоров'я та головним санітарним лікарем", - повідомила Денісова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обмін полоненими: узгодили списки та дату

За її словами, держава і президент збираються повернути всіх громадян України, які перебувають на окупованих територіях і в Росії.

Також наголосила, що, за отриманою нею інформацією, дехто з утримуваних у російських в'язницях громадян України, зокрема у "Лефортово", мають ознаки інфікування Covid-19. Нині це перевіряється, зокрема, направлені звернення до Уповноваженої з прав людини в РФ Тетяни Москалькової.

"Як тільки у мене з'явиться точна інформація, я повідомлю додатково", - сказала Людмила Денісова.

До Офіса президента на Банковій прийшли родичі українців, які перебувають у полоні на окупованих територіях Донбасу. Вони вимагають посилити діяльність зі звільнення їхніх близьких – Олени Пєх з Одеси, яка перебуває в полоні з серпня 2018 року, та Валерія Матюшенка зі Слов'янська, він у полоні з липня 2017-го.

Зараз ви читаєте новину «Омбудсменка розповіла, коли звільнять полонених у форматі "всіх на всіх"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути