вівторок, 28 листопада 2017 11:58

Окупанти "кинули" біженців і терористів з ОРДЛО

Окупанти "кинули" біженців і терористів з ОРДЛО
Росія надала статус біженця лише 585 переселенцям з Донбасу. Фото: Радіо Свобода

У російських міграційних органах неохоче дають тимчасовий притулок біженцям з Донбасу і відмовляють терористам, які приїхали безпосередньо з ЛДНР.

Про це розповіли російські правозахисники. Інформує російський сайт "Дождь".

"Сьогодні реальний статус біженця мають 585 чоловік. Навіть з українцями, яких приймали дуже активно, почалися проблеми. Їм не продовжують той самий тимчасовий притулок, той неповноцінний статус, який дається на рік, і намагаються видворяти. Причому найдивніше, тих, хто воював на стороні ЛНР і ДНР, їх видворяють в Україні", - заявила голова комітету "Громадське сприяння" Світлана Ганнушкіна.

Крім того, правозахисники стверджують, що в міграційних центрах зараз знаходиться 41 людина.

"Яскравий приклад - українець Геннадій Анісімов. Він уже чотири місяці перебуває в центрі тимчасового утримання для мігрантів в Новочеркаську", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Після захоплення Криму їх відправили на Донбас - фото російських військових

2014-го він пішов воювати на стороні терористів. Через кілька місяців потрапив у полон.

"Анісімову пощастило. Під Новий рік 26 грудня в рамках Мінських угод його обміняли разом з іншими військовополоненими. Тоді був оголошений обмін всіх на всіх. Ополченець повернувся в Донецьк, але служба не задалася. І він вирішив відправитися на заробітки в Росію", - йдеться в сюжеті.

Але в РФ його зустріли не так, як він уявляв.

Українських військових-перебіжчиків, які після анексії Криму Росією вирішили служити в лавах Збройних сил РФ, вижили звідти при першій же можливості. Про це розповів екс-заступник командира Керченського батальйону морської піхоти Олексій Нікіфоров.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти "кинули" біженців і терористів з ОРДЛО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути