четвер, 02 червня 2022 14:22

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупанти знищують Донеччину ракетами та артилерією: Кириленко про останні події в області

Окупанти знищують Донеччину ракетами та артилерією: Кириленко про останні події в області
Окупанти обстрілюють Донецьку область. Фото: t.me/pavlokyrylenko_donoda

Минула доба в Донецькій області пройшла дуже напружено. Від постійних обстрілів страждають міста – Бахмут, Соледар, Слов'янськ. Вони постійно під ракетними ударами та артилерійськими ракетами.

Лиманський та Ізюмський напрямки – це основні напрямки, якими намагається просуватися ворог, розповів під час брифінгу 2 червня начальник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко, передає Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Донеччині окупанти готуються обстрілювати школи й коледжі: відомо де

"Лише за добу загинули семеро людей, 10 отримало поранення різного ступеня тяжкості на території області. Приблизно 340 тисяч мирного населення лишається на підконтрольній Україні території Донеччини" - сказав він.

Наголосив, що зараз контролюється процес доставки необхідних товарів та гуманітарної допомоги для громадян, не дивлячись на всі труднощі. Так само це стосується і медикаментів та ліків, без яких певна категорія громадян не може існувати.

"Лишається проблема з електропостачанням та водопостачанням. Не дивлячись на те, що ремонтні роботи проводяться щодня, росіяни продовжують цинічно нищити цю інфраструктуру, щоб залишити людей без води і світла", - каже.

Кириленко додав, що північ області повністю без води.

"Ми намагаємось подавати живлення через пошкоджені системи, щоб забезпечити громадян хоча б водою", - підкреслив.

У середу, 1 червня, російські війська вбили чотирьох мирних жителів на Донеччині. Люди загинули в Соледарі, Нью-Йорку, Тетянівці й Лимані. Ще дев'ять цивільних поранені.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти знищують Донеччину ракетами та артилерією: Кириленко про останні події в області». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути