субота, 11 червня 2022 19:01

Окупанти зазнають поразки та відходять після невдалих штурмових дій - Генштаб

Окупанти зазнають поразки та відходять після невдалих штурмових дій - Генштаб
В районі Попасної наші захисники успішно зупинили наступ противника - окупанти відійшли. Фото: Генштаб ЗСУ

На Слов'янському напрямку окупанти систематично обстрілювали з артилерії.

Українські воїни успішно відбили ворожий штурм у районах Бражківки, Долини та Вірнопілля - ворог відійшов, повідомляє Генштаб ЗСУ у вечірньому зведенні в Facebook.

За підтримки мінометів, артилерії, реактивних систем залпового вогню противник намагається закріпитися в Богородичному, бойові дії тривають. Росіяни активно використовують засоби радіоелектронної боротьби.

Ворог штурмує Сіверськодонецьк, але ЗСУ успішно протистоять. Частина підрозділів окупантів наступає в районі Тошківки, бойові дії тривають. Окрім того, ворожий штурм захисники успішно відбили в районі Метьолкіного. Окупанти відійшли.

Противнику довелося посилювати угруповання резервами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американські аналітики розповіли про ситуацію на Донбасі

В районі Попасної наші захисники успішно зупинили наступ противника. Окупантам довелося відійти.

У районі Берестового ворог при спробі штурму зазнав втрат та відійшов на раніше зайняті позиції.

Росіяни наступають у районі Ниркового, бойові дії тривають. У напрямку Миколаївки наступ противника зірвався. Під канонаду ЗСУ окупантам довелося відійти.

Щоб знайти слабкі місця в обороні ЗСУ та викрити розташування систем вогню, росіяни не пошкодували особового складу та пішли в розвідку-бій неподалік Володимирівки. Противник відійшов із великими втратами.

На Лиманському напрямку підрозділи противника активних дій не вели. У напрямку міста Лисичанськ ворог збільшив інтенсивність застосування ствольної та реактивної артилерії, вживає заходів щодо посилення угруповання військ. Обстріляв з артилерії цивільну інфраструктуру неподалік Серебрянки та Білогорівки.

На Сіверськодонецькому напрямку противник обстрілював цивільну інфраструктуру в районах Сіверськодонецька, Лисичанська, Метьолкіного, Устинівки та Тошківки.

На Бахмутському напрямку ворог вів артилерійські обстріли наших позицій неподалік Миколаївки, Білогорівки, Гірського, Комишувахи та Новолуганського. Застосувавши армійську авіацію, завдав авіаудару поблизу Покровського.

На Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках активних бойових дій окупанти не вели. Обстрілювали цивільну інфраструктуру в районах населених пунктів Нью-Йорк, Авдіївка, Красногорівка та Новоандріївка. Завдали удару штурмовою авіацією поблизу Мар'їнки.

Під контролем Збройних сил України перебуває третина Сіверськодонецька, що на Луганщині. На сьогодні тривають гострі вуличні бої, що супроводжуються постійними бомбардуваннями.

11 червня голова Луганської ОВА Сергій Гайдай розповів, що російські окупанти намагалися провести нараду в Палаці культури хіміків у Сіверськодонецьку. Однак вона виявилася для них смертельною.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти зазнають поразки та відходять після невдалих штурмових дій - Генштаб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути