пʼятниця, 31 січня 2020 23:32

Окупанти закривають шахти Донецька

Окупанти закривають шахти Донецька
Ватажки ДНР не дають зарплату шахтарям. Фото: Atr.ua

В окупованому російськими бойовиками Донецьку закривають дві шахти - ім. Челюскінців та ім. Калініна. Тамтешня влада вважає їх нерентабельними.

Ватажок ДНР вважає, що це не остаточне рішення.

"Я особисто проти закриття будь-якого підприємства, якщо існує хоч якась можливість, щоб підприємство працювало. Потрібно обговорювати питання не тільки з позицій економіки, але і з політичного боку. Я особисто схиляюся до того, щоб підприємство працювало. Але все ж необхідно провести ряд нарад, затвердити програми розвитку. Зараз рішення ще не прийнято", - сказав бойовик.

За словами співробітників, перед шахтарями є великі заборгованості.

"Зарплати постійно затримують і виплачують частинами. Начальство годує сніданками, що виплатять до останньої копійки найближчим часом, - каже Gazeta.ua шахтар Дмитро Червоненко із Донецька. - Не звільняємося, так як у деяких шахтарів заборгованості по зарплаті більше 25 тис гривень. А після звільнення їх можуть і не віддати".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Заміняємо м'ясо дешевою ковбасою" - як живуть в ДНР на середню зарплатню

9,3 млрд грн заборгувала шахтам окупованої частини Донбасу російська компанія "Внешторгсервис". Фірму "Внешторгсервис" контролює колишній український олігарх Сергій Курченко.

Середня зарплата гірника на окупованих територіях становить 16 тис. руб. — 6 тис. грн.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти закривають шахти Донецька». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 25817
Голосування Чи можливий мир на Донбасі за "формулою Штайнмаєра" (вибори+відведення військ+амністія бойовиків+особливий статус Донбасу)?
  • Так, пора закінчувати війну будь-якими способами
  • Ні, мир буде тільки після перемоги
  • Потрібно далі проводити переговори та залучити до них США
  • Війна в Україні закінчиться тільки після повернення Криму
  • Ваш варіант (у коментарях)
Переглянути